Tejlor Svift prestigla Majkla Džeksona po broju trofeja

Svift sada već ima ukupno 29 priznanja sa ove dodjele čime je nadmašila rekord Majkla Džeksona koji je prikupio 24 nagrade

512 pregleda0 komentar(a)
Tejlor Svift, Foto: Reuters

Američka pjevačica Tejlor Svift ponovo je trijumfirala na American Music Awards osvojivši šest nagrada, sada već ukupno 29 čime je nadmašila rekord Majkla Džeksona koji je prikupio 24 nagrade.

Svift je osvojila glavnu nagradu za umjetnicu godine, te četiri druge. Dobila je i nagradu za počasnu umjetnicu decenije.

"Sve što mi je važno su uspomene koje godinama imam s vama," rekla je Dvadesetdevetogodišnja Svift publici na svečanosti u Los Anđelesu nakon što je izvela remix svojih hitova.

Očekivalo se da će Svift progovoriti o svađi sa šefovima diskografske kuće "Big Machine Records" jer su joj oduzeli autorska prava na njenih prvih šest albuma, koje je snimila dok je bila pod njihovim ugovorom. Zbog toga je Tejlor prijetila zabrana izvođenja sopstvene muzike, kao i zabrana korištenja iste te muzike u dokumentarcu kojega je izdao Netflix.

Međutim, nedavno su Big Machine Label Group i Dick Clark Production objavili kako su postigli sporazum o licenciranju kojim se odobravaju nastupi njihovih umjetnika za streaming emisije i emitovanje na obostrano odobrenim platformama.

No, u nedjelju pjevačica nije spomenula spor, iako je svoj nastup otvorila noseći bijelu košulju ispisanu naslovima svojih starih albuma.

Osvojila 29 nagrada: Svift(Foto: Reuters)

"Ova je godina za mene bila puna. Bilo je dosta dobro, ali i dosta komplikovano", rekla je Svift koja je pobijedila u konkurenciji ispred Dreka, Arijane Grandei mnogih drugih. Dobila je i nagradu za najbolji video spot, najbolji pop/rock album, najbolju pop/rock pjevačicu.

Mlada Bili Eiliš (17) osvojila je dvije statue za najboljeg novog izvođača i najboljeg alternativnog rock izvođača nakon što se njen singl "Bad Girl" dospio na prvo mjesto američkih lista.

"Učinili ste da se sve ovo dogodilo", rekla je Eiliš zahvalivši se svojim obožavateljima. Eilish je pokazala svoju podršku ekološkim organizacijama noseći majicu s sloganom "No Music on a Dead Planet".

Selena Gomez otvorila je svečanost u svom prvom televizijskom nastupu uživo u dvije godine nakon što joj je 2017. bila podvrgnuta transplantaciji bubrega i borbi protiv anksioznosti i depresije.

R&B pjevačica Lizo izvela je svoj novi singl "Jerome", a Kubanka Kamila Kabeljo i njen momak Šon Mendez otpjevali su svoj hit pop singl "Senorita", koji je osvojio nagradu za saradnju godine.

Kamila Kabeljo i Šon Mendez(Foto: Reuters)