Najmanje sedam mrtvih u poplavama u Francuskoj, Italiji i Grčkoj

Neki putevi na francuskoj Azurnoj obali i danas su bili zatvoreni, dok nivo rijeka u Italiji nastavlja da raste poslije poplava tokom vikenda

902 pregleda0 komentar(a)
Italijanski grad Pavija, Foto: Beta-AP

Najmanje sedam osoba poginulo je u poplavama koje su pogodile djelove obala Francuske i Italije i djelove zapadne Grčke, saopštili su zvančnici.

Neki putevi na francuskoj Azurnoj obali i danas su bili zatvoreni, dok nivo rijeka u Italiji nastavlja da raste poslije poplava tokom vikenda.

U Francuskoj su poginule četiri osobe. Par u 70-im godinama stradao je kada je voda odnela auto u kojem su bili, jedna osoba je poginula kada je francuski spasilački brod potonuo na Sredozemnom moru, a druga je pronađena mrtva u kolima.

U Grčkoj su sinoć i rano jutros, blizu luke Antirio, pronađena tijela dva muškarca za koje se vjeruje da su turisti, pošto je jedrenjak na kojem su bili naišao na oluju.

Nedaleko od Atine(Foto: Beta-AP)

Na sjeveru Italije pronađeno je tijelo žene čiji je auto odnijela nabujala rijeka Bomida.

Italijanski spasioci tragaju za mogućim žrtvama urušavanja dijela vijadukta u blizini poplavljenog grada Savone.

Urušavanje vijadukta izazvano je klizištem koje su pokrenule obilne kiše, a vozači koji su se zatekli na licu mjesta uspjeli da zaustave vozila na vrijeme.

Za sada nema izvještaja da su svjedoci vidjeli automobile koji su pali u provaliju, ali je potraga nastavljena iz predostrožnosti.

Sa sjevera Italija(Foto: Beta-AP)

Urušavanje dijela vijadukta, svega 15 mjeseci poslije pogibije 43 osobe uslijed rušenja mosta u Đenovi, pokrenulo je pitanja o bezbjednosti italijanskih puteva, čiji znatan dio čine vijadukti.

Dok nivo rijeka u Italiji nastavlja da raste, u Francuskoj je počeo da se smanjuje, ali mnoge evekuisane porodice i dalje ne mogu da se vrate kućama.

U Grčkoj su poplavljene stotine kuća poslije noćašnje oluje koja je zahvatila oblasti zapadno od Atine.

Obilne kiše i klizišta doveli su do zatvaranja puta koji Atinu povezuje sa Patrasom, gradom na zapadu zemlje.

Najveće poplave zabilježene su u ljetovalištu Kineta, gde su vatrogasci spasili nekoliko desetina ljudi zarobljenih u kolima i poplavljenim domovima.