"Ovo je za Žirinovskog": Kandidatkinja za predsjednicu Rusije polivena vodom

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što je Ksenija Sobčak tokom televizijske debate polila vodom kandidata ultranacionalista Vladimira Žirinovskog

55 pregleda1 komentar(a)
Ksenija Sobčak, Foto: Beta-AP
04.03.2018. 20:46h

Kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Rusiji Ksenija Sobčak napadnuta je danas, polivena vodom i oborena na zemlju, saopštili su predstavnici njene izborne kampanje.

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što je Ksenija Sobčak tokom televizijske debate polila vodom kandidata ultranacionalista Vladimira Žirinovskog.

U saopštenju objavljenom na sajtu kampanje Sobčakove navedeno je da je muškarac koji ju je polio vodom na ulazu jednog hotela u Moskvi rekao: "Ovo je za Žirinovskog".

Navedeno je i da je policija privela tog muškarca i identifikovala ga kao člana Gradskog savjeta Moskve.

Ksenija Sobčak koja je postala poznata kao televizijska voditeljka, ćerka je Anatolija Sobčaka, nekadašnjeg gradonačelnika Sankt Peterburga i mentora ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Bila je učesnica antivladinih protesta i često je kritikovala vlast, ali je uglavnom izbjegavala da kritikuje samog Putina.

Žirinovski je 71-godišnji lider nacionalističke Liberalno demokratske partije Rusije poznat je po ksenofobičnim izjavama. Ovo je šesti put da se kandiduje na predsjedničkim izborima.

Na predsjedničkim izborima koji će u Rusiji biti održani 18. marta ima osam kandidata, uključujući Putina.

Putinova pobjeda na izborima je izvjesna pošto je njegov rejting iznad 80 odsto.