AGP: HD Laković prihvatio naše inicijative

Iz pokreta predložili uvođenje precizne evidencije na poslu, uvođenje neradne nedjelje za sve zaposlene

6423 pregleda8 komentar(a)
AGP ranije uputio poziv na dijalog prema 11 trgovinskih lanaca, Foto: Zoran Đurić

Predstavnici kompanije HD Laković održali su sastanak sa predstavnicima Autonomnog građanskog pokreta i prihvatili četiri inicijative koje bi trebalo da unaprijede prava radnika zaposlenih u trgovini.

Iz Autonomnog građanskog pokreta (AGP) kazali su “Vijestima” da su vlasniku kompanije Komnenu Lakoviću i izvršnom direktoru Ivanu Jovoviću predložili da HD Laković podrži četiri inicijative koje će AGP pokrenuti. Prva je da se uvede precizna evidencija na radu u vidu elektronskih čitača odlaska i dolaska na rad, kako bi se efikasno vodio broj ostvarenih sati u cijelom sektoru trgovine, a što bi prvo primijenila ova kompanija u svojim objektima kao primjer odgovornog odnosa prema radnicima.

“Sljedeća inicijativa je da se osnuje sindikat u kompaniji HD Laković, te da se podrži inicijatva da se krivično djelo sitne krađe (do 150.00 eura) izvršeno u maloprodajnim objektima goni po službenoj dužnosti. Posljednja inicijativa je da se rad nedjeljom tretira kao rad praznikom za sve zaposlene u Crnoj Gori”, rekli su iz AGP-a.