Pompeo uputio Albaniji izraze podrške povodom Dana nezavisnosti

"SAD čvrsto podržavaju albanski put ka evropskim integracijama i pozravljaju odlučnost Albanije da radi na ostvarivanju tog cilja. Pozdravljamo napore albanske vlade da sprovede potrebne reforme, uključujući jačanje nezavisnog sudstva"

1099 pregleda2 komentar(a)
Pompeo predao zvaničnu notu Ujedinjenim nacijama, Foto: Reuters, Reuters

Državni sekretar SAD Majk Pompeo uputio je riječi podrške Albaniji povodom današnjeg Dana nezavisnosti i posljedica ovonedjeljnog jakog zemljotresa.

"Sada kao i u drugim teškim vremenima, SAD su s našim prijateljima u Albaniji", piše u poruci sa izrazima saučešća Pompea, koju je prenio Stejt department.

Pompeo je istakao da su od pada komunizma prije trideset godina, Albanija i SAD razvijali sve jače partnerstvo.

"SAD čvrsto podržavaju albanski put ka evropskim integracijama i pozravljaju odlučnost Albanije da radi na ostvarivanju tog cilja. Pozdravljamo napore albanske vlade da sprovede potrebne reforme, uključujući jačanje nezavisnog sudstva", piše u poruci.

Pompeo je rekao da SAD "duboko cijene pozitivan albanski doprinos NATO-u", i "sa zadovoljstvom očekuju predsjedavanje Albanije OEBS-om" iduće, 2020. godine.

"Američko-albansko prijateljstvo stoji kao trajni stub mira i stabilnosti, i mi sa zadovoljstvom očekujemo još mnogo godina prijateljstva i saradnje", poručio je Pompeo.