UCG: Divanoviću posvećenost ljetinama i zimnicama prokrčila put do kongesa

"Svetozar Marović, koji je u osvrtu poslanika Danilovića pomenut, nije reagovao, što je takođe očekivano. Morao se, dakle, oglasiti neko iz Budve, pa je logičan izbor poslanik Divanović", navode iz Ujedinjene Crne Gore

1398 pregleda2 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS) Nikoli Divanoviću je upravo posvećenost ljetinama i zimnicama prokrčila put do kongesa vladajuće partije, navodi se u reagovanju Ujedinjene Crne Gore na raniju izjavu Divanovića.

"Potpuno razumijemo da poslanik Divanović reaguje na autorski tekst našega poslanika Gorana Danilovića objavljen juče na portalu Vijesti. Iako u tekstu nije pominjan, postoji opravdanje za njegovu reakciju - nije primijećen ili pominjan ni na vlastitom partijskom kongresu. Svetozar Marović, koji je u osvrtu poslanika Danilovića pomenut, nije reagovao, što je takođe očekivano. Morao se, dakle, oglasiti neko iz Budve, pa je logičan izbor poslanik Divanović. Nije nam samo jasno zašto on pominje političke ljetine i poslaničke zimnice, a ponajmanje zasluženost nečijeg mandata ili sklonost da preživi i traje? Upravo mu je posvećenost ljetinama i zimnicama prokrčila put do kongesa vladajuće Partije. Pominje čak i Danilovićevu sklonost ka poeziji, na čemu smo mu zahvalni. Međutim, komplikovano je to za njega, jer je nedavno uspio da uporedi i pomiješa Svetog Petra Cetinjskog i svog predsjednika Partije Mila Đukanovića. U svakom slučaju, moramo imati razumijevanja; neka Divanović piše nama i o nama kada u DPS-u ostaju gluvi na njegove vatrene osvrte na istoriju, kulturu, poeziju, turizam i prosvetiteljstvo. Nas taj barokni stil poslanika Divanovića obavezuje. Mi smo ga uvažavali i prije nego je odlučio da se trajno angažuje u DPS-u. Šta je bio motiv on zna, a mi vjerujemo da Sveti Petar nije", stoji u reagovanju Ujedinjene Crne Gore.