Odlazak čovjeka sa najviše poslova: Luksemburgo napustio Vasko

Time je 67-godišnji stručnjak završio svoju 34. trenersku avanturu. I odmah se bacio u potragu za 35. „pečatom” u radnoj knjižici...

2634 pregleda0 komentar(a)
Vanderlei Luksemburgo, Foto: Instagram

Jedan od trenera sa najbogatijim CV-em na svijetu, Vanderlei Luksemburgo, opet je u potrazi za poslom.

Nekadašnji selektor Brazila i čovjek koji je u sezoni 2005/2006. bio i u Real Madridu, napustio je klupu Vasko da Game, devetog brazilskog velikana koji je vodio.

Nekadašnji trener Flamenga, Palmeirasa, Santosa, Korintijansa, Atletiko Mineiroa, Gremija, Fluminenzea i Kruzeira je ispunio cilj sa klubom koji nosi ime po čuvenom portugalskom istraživaču.

Preuzeo je Vasko u teškoj situaciji, izborio opstanak, ali je odlučio da ode zbog neslaganja sa predsjednikom oko budućnosti kluba.

„Nakon osam mjeseci i s velikim osjećajem zahvalnosti i poštovanja, želim da zahvalim Vasko da Gami i njegovim navijačima. Izgradili smo odnos zasnovan na povjerenju i međusobnom poštovanju.

Svaka poteškoća nas je ojačala, ali gestovi navijačke naklonosti prema meni samo su mi pokazali koliko je fudbal još živ u svima nama.

Čestitam navijačima, puno ste nam pomogli u održavanju ekipi u eliti, gdje je Vasko da Gami mjesto.

Upravo sam zaključio pregovore o obnovi ugovora, sada svako može ići svojim putem. Da budem jasan, moj predlog za produžetak saradnje nije imao kao glavni aspekt finansijsku stranu.

Znam da klub ima poteškoće i dao sam predlog koji ne bi uticao na klub, ali sam ambiciozan i uvijek ciljam na titule, zbog čega sam odlučio da odem. Nisam mogao da dozvolim da se ova situacija proteže i našteti Vasku”, napisao je Luksemburgo na Instagramu.

Time je 67-godišnji stručnjak završio svoju 34. trenersku avanturu. I odmah se bacio u potragu za 35. „pečatom” u radnoj knjižici...