Teška, ali važna pobjeda "vučica" na putu ka fajnl-foru

Košarkašice Budućnost Bemaxa kod kuće savladale Crvenu zvezdu 59:58, u utakmici 10. kola WABA lige

541 pregleda1 komentar(a)
Nikolina Džebo

Iako teškom mukom, uz zdravstvene probleme koje su imale uoči meča, košarkašice Budućnost Bemaxa su protiv Crvene zvezde upisale važnu pobjedu u borbi za fajnl-for WABA lige. Podgoričanke su slavile 59:58, ali su na kraju mogle i da ostanu kratkih rukava.

Naime, minut i 38 sekundi prije kraja, Podgoričanke su imali plus sedam (59:52), ali su onda neshvatljivo stale. Beograđenke su to iskoristile i sa dvije vezane trojke uhvatile priključak (59:58). Potom je Anđelika Mitrašinović izgubila loptu, a Zvezda je imala napad za pobjedu. Na sreću domaćin igračica, gošče su se spetljale, izgubile loptu, pa su i bodovi su ostali u Podgorici.

"Pobjeda nam mnogo znali u ovom trenutku, jer je ekipa u velikim zdravstvenim problemima, koji su nastavljeni i tkom utakmice. Jedva smo izvukli ovo, čestitam svojim igračicama na borbenosti. Ova pobjeda će nam dati dodatni vazduh, a predstojeća mala pauza će nam poslužiti da se pripremimo za odlučujuće okršaje. U svakom slučaju, u ovom trenutku smo daleko od željene forme i igre", rekao je trener "vučica" Goran Bošković.

Meč je, inače, bio neizvjestan od početka do kraja, Zveda je u prvoj četvrtini vodila pet razlike, Budućnost je sredinom druge dionice imala plus devet (27:18), ali je odluka pala u finišu posljednje četvrtine. Podgoričanke su, tako, stigle do šest pobjede (imaju i četiri poraza), dok je Zvezda doživjela drugi poraz, i to uzastopni.

"Veoma bitna pobjeda za nas. Imali smo riješenu utakmicu, a sebe smo doveli u neugodnu situaciju. Ipak, najvažniji je krajnji rezultat, pobijedili smo, i idemo dalje. Birno je da nastavimo da pobjeđujemo kako bi se plasirale na fajn-for", kazala je Jelena Vučetić, bek "plavih".

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Nikolina Džebo sa 17, Jelena Vučetić upisala je 12, dok je Amerikanka Džil Bartaubacila 10 poena. U ekipi Crvene zvezde najbolja je bila Mina Đorđević sa 13 poena.

Budućnost u narednom kolu, 13. februara, gostuje slovenačkom Triglavu.

BUDUĆNOST BEMAX - CRVENA ZVEZDA 59:58 (14:13,17:17, 11:12, 17:16)

Podgorica - Dvorana: „Univerziteta Crne Gore“. Gledalaca: 400. Sudije: Kralj, Radanović, Komar (BiH).

Budućnost Bemax: Tatar, Bigović, Babić 2, Mitrašinović 7, Jurčiute, Lazarević, Džebo 17 (7-6), Kapor 8 (1-1), Živković 3, Vučetić 12 (4-3), Barta 10 (7-6).

Crvena zvezda: Naumčev 2, Tešić, Bogićević 6 (2-2), Zukanović, A. Katanić 8 (2-2), I. Katanić 9, Bojović 10 (6-6), Đorđević 13 (2-2), Mišeljić 10 (3-3), Vulović.