SNP: Orav primijetio da Vlada želi da pogura Zakon o slobodi vjeroispovjesti

Iz SNP-a su DPS-u poručili da je i evropskim zvaničnicima postala jasna "njihova perfidna namjera da ne podržavaju način na koji se pokušava riješiti značajno pitanje vjerskih sloboda, ali i izbornog zakonodavstva, te da je samo pitanje vremena kada će im međunarodna zajednica okrenuti leđa"

1709 pregleda3 komentar(a)
Ilustracija

Premijer Marković priznao je juče da ga je šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav pitao zašto je izabran ovaj trenutak za stavljanje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u skupštinsku proceduru, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Šef Delegacije EU u Crnoj Gori primijetio je ono je svima već odavno vidljivo: da Vlada pokušava na mala vrata da progura ovaj važan Zakon, u trenutku kada nisu dogovoreni izborni zakoni bez kojih je nemoguće obezbijediti održavanje fer i slobodnih izbora naredne godine, a u susret novogodišnjim praznicima čime se sužava vrijeme za kvalitetnu raspravu u Skupštini. Na taj način vlast minira svaki dogovor, pa i razgovor između relevantnih političkih subjekata i pod krinkom tzv. rješavanja važnog identitetskog pitanja – stvaranja Crnogorske pravoslavne crkve, još jednom dijeli narod Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su DPS-u poručili da je i evropskim zvaničnicima postala jasna "njihova perfidna namjera da ne podržavaju način na koji se pokušava riješiti značajno pitanje vjerskih sloboda, ali i izbornog zakonodavstva, te da je samo pitanje vremena kada će im međunarodna zajednica okrenuti leđa".

"To će biti trenutak kada će svanuti građanima Crne Gore i kada će se konačno otvoriti prostor za odgovorno i racionalno rješavanje ključnih problema sa kojima se oni svakodnevno suočavaju", zaključuje se u saopštenju Socijalističke narodne partije.