Sindikat želi pregovore sa Vladom o povećanju plata u prosvjeti

Predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević kazao je "Vijestima" da tokom sjednice članovi Glavnog odbora nisu licitirali procentima

86 pregleda1 komentar(a)
02.03.2018. 13:32h

Sindikat prosvjete uputiće resornom ministarstvu i Vladi Crne Gore zahtjev da otpočnu pregovori o povećanju plata zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama, zaključak je Glavnog odbora SP.

Predsjednik SP Zvonko Pavićević kazao je "Vijestima" da tokom sjednice članovi Glavnog odbora nisu licitirali procentima.

"Ne želimo da tražimo nerealno ili nemoguće. Zbog toga nijesmo ni govorili o konkretnim procentima. Očekujemo da ćemo naići na razumijevanje nadležnih da se naš Kolektivni ugovor uskladi sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru. Tu vidimo mogućnost za povećanje koeficijenata za obračun zarada zaposlenih u prosvjeti", kazao je Pavićević.

Naveo je da su naredni koraci Sindikata da članstvo preko sindikalnih organizacija upoznaju sa zaključcima Glavnog odbora.

Ističe da će to pokazati i kakvo je raspoloženje u vezi sa eventualnim djelovanjem Sindikata, ukoliko odgovor nadležnih u vezi sa povećanjem plata bude negativan.