Policija neće dozvoliti okupljanje ispred Skupštine: Apeluju da se građani uzdrže

Demokratski front je pozvao pristalice da se okupe ispred Skupštine u 11 časova kada će početi rasprava o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti

24326 pregleda51 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
25.12.2019. 23:53h

Uprava policije neće dozvolite okupljanje ispred Skupštine Crne Gore jer nijedan skup nije prijavljen za četvrtak.

Demokratski front je pozvao pristalice da se okupe ispred Skupštine u 11 časova kada će početi rasprava o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti.

"Upravi policije nije podnijeta prijava za održavanje javnog okupljanja u Podgorici za 26. decembar 2019. Svako eventualno okupljanje mimo odredbi Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama biće sankcionisano, te će organizator snositi zakonom predviđene posljedice.

Ovim putem pozivamo sve građane da se uzdrže od izlaska na medijski najavljena okupljanja kao i da poštuju pozitivne zakonske propise i odgovorno doprinosu očuvanju javnog reda i mira.

Policija neće dozvoliti okupljanja u blizini štićenih objekata a postupaće shodno svojim zakonskim ovlašćenjima u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, nesmetanog funkcionisanja državnih institucija i očuvanja lične, imovinske sigurnosti i bezbjednosti svih građana Crne Gore", navod se u saopštenju Uprave policije.

Ranije je okupljanje najavila i Prava Crna Gora iz koje je rečeno da će provesti noć ispred Skupštine i čekati dolazak poslanika ujutru.