DPS: Podrška državnim organima u odbrani mira, stabilnosti i ustavnog poretka

"Posebno poručujemo vjernicima da je najobičnija izmišljotina priča o ugroženosti svetinja u Crnoj Gori, te da nema potrebe za njihovom odbranom, jer ih niko i ne napada, niti ima namjeru da ih napada"

2261 pregleda3 komentar(a)
DPS logo

Demokratska partija socijalista Crne Gore pozvala je građane da, kako su saopštili, "ne dozvole da budu izmanipulisani od bilo koga i da se uzdrže od bilo kakvog oblika nasilja" tokom protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Očigledno je da je usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti samo povod za uzbunjivanje javnosti i širenje neistina o namjeri da se crkvi oduzima imovina, i izgovor za pokušaje da se destabilizuje Crna Gora, ugrozi mir i ustavni poredak. Posebno poručujemo vjernicima da je najobičnija izmišljotina priča o ugroženosti svetinja u Crnoj Gori, te da nema potrebe za njihovom odbranom, jer ih niko i ne napada, niti ima namjeru da ih napada. Izjave čelnika Demokratskog fronta koji pokušavaju da se opravdavaju zbog vandalskog ponašanja u Skupštini u noći između 26. i 27. decembra zvuče isprazno i neuvjerljivo jer je cjelokupna crnogorska javnost mogla da vidi kako su se ponašali, i da čuje njihove ratne pokliče i pozive na oružje. Takođe, da vidi i odlučnost države da se efikasno suprotstavi bilo čijim nasrtajima na institucije sistema, i na namjere da se ugrozi građanski mir, stabilnost i ustavni poredak u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

DPS navodi da daje punu podršku Upravi policije i svim državnim organima "da nastave da djeluju beskompromisno u skladu sa Ustavom i zakonima, u svim situacijama, prema svim licima koja se ponašaju suprotno tome, bez obzira o kome se radilo".

"Apelujemo na građane da svojim ponašanjem pomognu nadležnim organima u tim nastojanjima, posebno u ove praznične dane kada očekujemo mnoge goste i turiste da dođu u našu zemlju, što je prije svega u najboljem interesu svih naših građna, i naše države Crne Gore. Svim našim članovima i simpatizerima, i svim građanima Crne Gore čestitamo predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike, uz najbolje želje za dalje uspjehe, i ličnu i porodičnu sreću", zaključuje se u saopštenju DPS-a.