Novogodišnja želja zvanično najljepše Crnogorke: Zdravlja, sreće i mnogo ljubavi

Mirjana Muratović za novogodišnje izdanje “Vijesti” otkriva da još uvijek nije prestala da vjeruje u Djeda Mraza, najljepši poklon koji je dobila za novogodišnje praznike...

18630 pregleda5 komentar(a)
Mirjana Muratović, mis Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Sredinom juna ove godine, mlada Podgoričanka Mirjana Muratović, među 20 finalistkinja, proglašena je za zvanično najljepšu Crnogorku u 2019. godini na izboru agencije MissYU u kompleksu Verde, gdje joj je krunu predala prošlogodišnja mis Natalija Gluščević.

Kao i proteklih godina, “Vijesti” donose intervju sa zvanično najljepšom djevojkom u Crnoj Gori, koja je otkrila kada je prestala da vjeruje u Djeda Mraza, koje dočeke izdvaja kao najbolje i najgore, a na kraju razgovora imala je i novogodišnju poruku za čitaoce našeg dnevnog lista.

Za početak intervjua, Muratović je otkrila šta za nju predstavljaju novogodišnji praznici i šta je asocira na Novu godinu.

“Novogodišnji praznici za mene predstavljaju simbol početka. Sama atmosfera, počevši od kićenja jelke za Novu godinu, doprinosi ljepšem raspoloženju. Naročito kada se uzme u obzir činjenica da je tu odmah i Božić i svi običaji koji ih prate. Sve to čini me veoma radosnom”, ispričala je aktuelna mis Crne Gore, koja otkriva i svoja prva sjećanja na pvaj praznik koji se obilježava širom planete.

Mirjana Muratović(Foto: Boris Pejović)

“Moja prva sjećanja na Novu godinu su vezana za moju prababu. Imala sam tada samo šest godina i zajedno smo išle da kupujemo čestitke i razglednice. Ja sam ih birala, a čak se sjećam i motiva sa čestitki”, prisjeća se ona.

“Moja prabaka bi napisala tekst, a čestitke je slala svojoj rodbini u Sloveniji, dok sam ja na svakoj od njih ispod teksta, nacrtala jelku! To me je činilo veoma radosnom! To su moja prva sjećanja na Novu godinu”, nastavlja Muratović.

Mirjana Muratović(Foto: Boris Pejović)

Na pitanje kada je prestala da vjerujes u Djeda Mraza i kako, odgovara da se to još uvijek nije dogodilo.

“Kako da prestanem da vjerujem kad svake godine redovno zakuca na našim vratima”, uz smijeh poručuje mis Crne Gore.

Mirjana Muratović(Foto: Boris Pejović)

Muratović zatim otkriva koja Nova godina će joj uvijek biti u najljepšem sjećanju.

“Svaka Nova godina mi je bila lijepa na svoj način i upravo zbog toga nijednu ne mogu da izdvojim... svaka je ‘nosila’ neku posebnu čar koja mi uvijek budi lijepa sjećanja”, tvrdi zvanično najljepša Crnogorka u 2019. godini, a sličan odgovor daje i na pitanje da li je neki doček protekao ružno.

“Ne, nijedan. Nijedan novogodišnji doček mi nije bio ružan”, sa sigurnošću odgovara Muratović, koja ipak izdvaja detalje koje bi trebalo promijeniti.

“Ali već kad me to pitate, mogu da kažem, jer me asocira na to - da je previše samopovređivanja i povrijeđivanja drugih prilikom upotrebe petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, naročito kod mlađe populacije”, ističe sagovornica “Vijesti”.

Mirjana Muratović(Foto: Boris Pejović)

“Gdje ljudi izaberu pogrešnu metodu veselja i umjesto da se raduju kako treba, oni dobiju suprotan efekat”, zaključuje mis Crne Gore.

Muratović je bila raspoložena i da dijelom otkrije kako će dočekati Novu, 2020. godinu.

“Ono što vam mogu reći jeste da ću je provesti u lijepom, meni prijatnom društvu, za mene dovoljno...”, ističe ona.

Kako kaže, nije ljubitelj dočeka Nove godine na otvorenom, pa nije u mogućnosti da izdvoji one najbolje, a na pitanje šta bi voljela da dobije na poklon 31. decembra uz osmijeh odgovara:

“Ne bih na glas...”.

Mirjana Muratović(Foto: Boris Pejović)

Sličan odgovor daje i na pitanje koji je najljepši novogodišnji poklon koji je dobila do sada.

“Bilo ih je više i nijedan ne bih izdvojila kao najljepši, jer svi su mi dragi na svoj način”, tvrdi mis Crne Gore.

Upitana da li joj se nekada dogodilo da ona pokloni nekome nešto, što je bio pogrešan odabir, odgovara odrično.

“Nikad mi se to do sada nije desilo, jer poklanjam osobama koje dobro poznajem i sa kojima se družim... tako da pogrešnog odabira nije bilo”, sa sigurnošću odgovara Muratović, koja otkriva i svoje planove za 2020. godinu.

“Nastavak školovanja. To je glavno, a za ostalo vidjećemo... Vjerovatno će se u međuvremenu izroditi neki planovi, ali - o tom potom...”, poručuje zvanično najljepša Crnogorka u 2019. godini.

Mirjana Muratović(Foto: Boris Pejović)

Na kraju razgovora, mis Crne Gore, Mirjana Muratović imala je i novogodišnju želju za čitaoce “Vijesti”.

“Želim vam - zdravlja, sreće i mnogo ljubavi, a da bismo uspijeli u tome treba da budemo proaktivni. Da uvijek pružimo maksimum od sebe. Onda i rezultati neće izostati! Jer do pravog uspjeha ne postoje prečice, već kvalitetan rad i samo rad, jer takav način života će apsolutno doprinijeti našem napretku”, poruka je mis Crne Gore.

U 2019. sam naučila dosta o sebi, ali i drugima

Mirjana Muratović nedavno se vratila iz Velike Britanije, odnosno Londona, gdje se tokom decembra održao izbor za Miss World. Pobjednica je Toni An SIng sa Jamajke, a predstavnica Crne Gore nije uspjela da se plasira među 40 najljepših. Ipak, to ne doživljava kao neuspjeh. Sa druge strane, u 2019. godini proglašena je za najljepšu Crnogorku, a u razgovoru za “Vijesti” otkriva po čemu će još pamtiti proteklu godinu.

Mirjana Muratović(Foto: Boris Pejović)

“Po mnogim stvarima, među kojima bih izdvojila, nova poznanstva... Bogatija sam za iskustva koja sam doživjela i koja su mi dala nove životne smjernice gdje sam naučila dosta o sebi, ali i o drugima...”, smatra ona.

“Jer nije mi isto kad mi stariji pričaju o nečemu ‘nemoj to tako’ ili ‘obavezno to uradi tako’... Kad sami prođemo kroz razne životne situacije podjednako su nam vrijedne i one ružne i one lijepe što se dese, jer upravo nas osvijeste i daju novi impuls našoj svijesti za nešto sljedeće što nas čeka, a to je u suštini život”, pojasnila je mis Crne Gore.