Budva u pokretu sa 7.000 gradova za čistiju životnu sredinu

„Konferenciju "URBAN FUTURE" otvorila je zamjenica gradonačelnika Beča, Maria Vassiliakou, a uvodnom izlaganju prisustvovalo je više od 30 gradonačelnika, veliki broj interdisciplinarnih eksperata kao i brojni predstavnici kompanija i javnih institucija

0 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Opština Budva
01.03.2018. 10:34h

Budva se priključila najvećem svjetskom pokretu gradova usmjerenom ka energetskom i klimatskom održivom razvoju.

Na poziv gradonačelnika Beča, Michaela Haupla, predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, prisustvuje najvećoj evropskoj konferenciji za održivi razvoj gradova. U pitanju je najveći skup donosioca odluka koji aktivno i posvećeno učestvuju u procesu usmjeravanja gradova ka održivom razvoju.

„Konferenciju "URBAN FUTURE" otvorila je zamjenica gradonačelnika Beča, Maria Vassiliakou, a uvodnom izlaganju prisustvovalo je više od 30 gradonačelnika, veliki broj interdisciplinarnih eksperata kao i brojni predstavnici kompanija i javnih institucija.

Vassiliakou je prenijela iskustva u vođenju ovog grada, ali i pružila podršku svim prisutnim gradonačelnicima u budućim koracima ka održivom razvoju grada“, navodi se u soapštenju.

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović, potpisao je Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju koji je svečano promovisan na konferenciji. Tako da se Budva pridružila zajednici više od 7000 gradova u kojima živi vise od 250 miliona stanovnika, a osnovni cilj ovog najvećeg globalnog pokreta gradova jeste smanjenje uticaja štetnih gasova na životnu okolinu, te omogućavanje građanima pristup sigurnoj održivoj i povoljnoj energiji. Takođe, gradovi potpisnici Sporazumom se obvezuju na djelovanje koje će podržati smanjenje efekta staklene bašte za 40 odsto do 2030. godine, te usvajanje zajedničkog pristupa ka ublažavanju efekata klimatskih promjena.

Krapović je imao i niz bilateralnih susreta sa drugim gradonačelnicima i predstavicima gradova.