Lekić: Đačić da prestane da bruka Pljevlja i plati kaznu

Đačić bi sjutra trebao da ode u zatvor ukoliko ne uplati 600 eura kazne jer je u međuvremenu, nakon isteka rokova za uplatu kazne, Sud preinačio presudu u kaznu zatvora od 24 dana

82 pregleda2 komentar(a)
Milan Lekić, Foto: Goran Malidžan
28.02.2018. 13:40h

Predsjednik Opštinskog odbora Nove u Pljevljima Milan Lekić pozvao je predsjednika Opštine Pljevlja Mirka Đačića da prestane da bruka Pljevlja i Pljevljake i plati kaznu na koju ga je osudio pljevaljski Osnovni sud zbog prijetnji ubistvom svom partijskom drugu Žarku Vukoviću.

Đačić bi sjutra trebao da ode u zatvor ukoliko ne uplati 600 eura kazne jer je u međuvremenu, nakon isteka rokova za uplatu kazne, Sud preinačio presudu u kaznu zatvora od 24 dana.

“Vaš odlazak na izdržavanje zatvorske kazne dodatno bi obrukao (unizio) funkciju predsjednika opštine i sve građane naše opštine. Zaboravili ste, ili niste nikada ni znali, da Vi niste samo Mirko Đačić već predstavljate jedan od organa opštine. Vi ste vašim radom i ponašanjem za ove nepune 4 godine službovanja na mjestu predsjednika opštine i previše obrukali funkciju predsjednika opštine i sve građane Pljevalja koji žive u ovom gradu kao i one koji su van Pljevalja. Izabrani ste na mjesto Predsjednika opštine od strane jedne nelegalne i nelegitimne većine koja je ostvarena raznim zloupotrebama institucija sistema , privrednih resursa, kupovinom ličnih karata. Nepune četiri godine držite opštinu u VD stanju – ni formalno pravno niste uspjeli da konstituišete lokalnu upravu”, ističe Lekić u saopštenju.

Navodi da Đačić kao “Srbin pokajnik plaća svoje greške (dugove) devedesetih godina preko leđa većinski pravoslavnog naroda u Pljevljima.

“Dozvolili ste da Vas jedan podgorički lupež koji je unuštio pljevaljske šume, Dragan Brković, naziva pogrdnim riječima: iznogudom, surlašem, juncem, bukovičkim mitraljescom, političkom starletom, pljevaljskim sveznadrom, najvećim političkim štetočinom a da niste smjeli živi da se javite, ni vi, niti vaš lokalni DPS. Mogao bih da nabrajam do besvijesti šta ste loše radili, odnosno šta niste uradili, ali sam svjestan da to na vas neće uticati, a i da utiče neće biti neke vajde. Izdržaćemo još ova 3 mjeseca, kad smo izdržali 4 godine., naveo je Đukić u saopštenju.