Radović: Vjerujem da ćemo nastaviti da koračamo ka svom cilju, a to je fajnl-for

Izabranice Vladana Radovića su veliki favorit sjutra u Bemax areni protiv Orlova (17 sati), u meču 13. kola WABA lige

1197 pregleda0 komentar(a)
Sa današnje konferencije za novinare

Sve osim desete uzastopne pobjede košarkašica Budućnost Bemaxa predstavljalo bi iznenađenje.

Izabranice Vladana Radovića su veliki favorit sjutra u Bemax areni protiv Orlova (17 sati), u meču 13. kola WABA lige.

"Očekuje nas meč protiv vicešampiona Bosne i Hercegovine, koji po tabeli ne bi trebalo da nas zabrine ili posebno optereti, ali to ne znači da ćemo olako ući u meč. Malo smo u čudnoj situaciji, jer smo posljednji meč odigrali 18. decembra, tako da smo ispali iz nekog dobrog ritma. Imali smo dobru poziciju, vezali pobjede u derbijima, ali smo neočekivano došlo do situacije da smo dugo bez utakmice. Ekipa Orlova je jača u odnosu na prvi meč koji smo dobili lagano, ali bez obzira na sve vjerujem da će moje igračice nastaviti dobru seriju i nastaviti da koračamo ka svom cilju, a to je fajnl-for", kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki, na današnjoj konferenciji za novinare.

Crnogorski prvak, koji je nakon dva startna poraza od Celja i Beroe, ostvario devet zastopnih pobjeda, prvi međusobni duel u Banjaluci je dobio 100:61. Orlovi su posljednji na tabeli, sa samo jednim trijumfom.

"Orlovi su se pojačali, ali bez obzira na to imamo ulogu favorita i moramo je opravdati. Odradile smo maksimalnu seriju derbija, napravile sebi dobru situaciju, praktično već zagazile ka fajnal foru, ali sada to u ovim mečevima protiv ekipa iz donjeg dijela moramo potvrditi. Vjerujem da ćemo nastaviti dobar niz", rekla je Nikolina Džebo, krilni centar ,,plavih”.

Prvi put u timu trebala bi da bude talentovana juniorka Anastasija Drobnjak, koja je u mečevima crnogorske lige skrenula pažnju na sebe.

"Neočekivano smo dugo bez utakmice, ali vjerujem da nas to neće poremetiti. Moramo opravdati očekivanja protiv Orlova, dokazati da smo kvalitetnije i pokazati da s razlogom imamo velike ambicije", rekla je Anastasija Drobnjak.