Prava Crna Gora: Iza događaja na Zlatici stoji DPS, a ne mi

"DPS na najsramniji način crta metu Pravoj Crnoj Gori, ali i ostalim opozicionim kolegama i sveštenstvu naše crkve", navodi se u saopštenju Prave

8374 pregleda13 komentar(a)
Prava Crna Gora

Prava Crna Gora najoštrije je odbacila tvrdnje podgoričkog odbora Demokratske partije socijalista, da aktivisti Prave stoje iza sinoćnjih dešavanja u podgoričkom naselju Zlatica.

U DPS odboru Glavnog grada tvrde da iza dešavanja na Zlatici stoje "aktivisti Demokratskog fronta, Prave i pojedina sveštena lica sprske crkve u Crnoj Gori".

"Iza sinoćnjih događaja stoji Demokratska partija socijalista, tačnije njen predsjednik Milo Đukanović, koji je potpisivanjem sramnog i neustavnog Zakona o slobodi vjeroispovjesti na ulice izveo narod i Boga, da sebe i svoje svetinje odbrani od apsolutizma i diktature kriminogene i korumpirane vlasti, koja je izgubila sve aršine razumnog ponašanja. Demokratska partija socijalista na najsramniji način crta metu Pravoj Crnoj Gori, ali i ostalim opozicionim kolegama i sveštenstvu naše crkve, okrivljujući i hapseći slobodan narod bez ikakvih dokaza i osnova sumnje, hapseći za misao, hapseći zbog vjere u Boga, hapseći iz straha za njih i njihove, jer je narod uz Boga slobodan, njega ne mogu više ničim pobijediti. Prava Crna Gora osuđuje dolazak, u zoru, interventne jedinice i policajaca u civilu u stan Predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića, u trenutku dok se on nalazi van zemlje, a koji predstavlja smišljeni i kukavički način pokušaja zastrašivanja njegove porodice, dvoje male djece i supruge", navodi se u saopštenju Prave.

Današnjim saopštenjem DPS-a, vlast je, ocjenjuju u Pravoj, zaprijetila i objavila borbu protiv "političkih, crkvenih i svih protivnika i protiv naroda koji slobodno šeta, a za bilo koji incident koji se bude desio ubuduće, a koji će u najavi izazivati i podmetati sam DPS, okrivila je upravo nas".

"Prava Crna Gora daje punu podršku sinoć uhapšenim slobodnim ljudima i osuđuje najsramnije hapšenje nenasilnih, slobodnih ljudi. Pozivamo vas, Policijo Crne Gore, da pod punom ratnom opremom, kao sinoć u Zlaticu, pođete u Tuzi, i ako smijete prekrečite mural zastave Albanije", zaključuju iz Prave Crne Gore.