Po današnjim mjerilima: Grejs Keli, princeza Dajana, Elizabet Tejlor...

Rezultat su pomalo uznemiravajuće, ali i interesantne ilustracije

7153 pregleda1 komentar(a)
Princeza Dajana u običnom i 'modernizovanom' izdanju, Foto: Instagram/Photocollage

Sa samo 16 godina Kajli Džener, američka rijaliti zvijezda, u usne je ubrizgala prvu injekciju koja je 'proizvela' čitavu generaciju djevojaka i žena koje su počele da pumpaju usta. Takav izgled postao je ogledalo današnjeg društva opsjednutog lažnim slikama "savršenih života" i istih takvih lica. Da li ste se ikad zapitali kako bi ikone ljepote izgledale po današnjim mjerilima? Kolaž umjetnik Met Meitlend praktično je odgovorio na to pitanje.

'Modernizovana' Merlin Monro(Foto: Instagram)

Pomoću fotografija istinskih zvijezda, žena koje i dan danas važe za ikone stila, harizme i seksepila, pokušao je da prikaže kako bi izgledale s uvećanim usnama, po današnjim standardima ljepote.

Rezultat su pomalo uznemiravajuće, ali i interesantne ilustracije. Meitlend je objasnio da nije želio da kritikuje već da na svoj način prikaže fenomen savremenog doba, prenosi portal ddl.rs.

'Modernizovana' Grejs Keli(Foto: Instagram)

"Uvijek sam bio fasciniran ljudima koji ljepotu pomjeraju do ekstrema. Jedan od mojih idola, Majkl Džekson, je istražio ideju o transformaciji jako rano u svojoj karijeri. Kozmetički pristup ljepoti je ranije bio ograničen za zvijezde i ultra-bogataše, a danas je postao dostupniji. Gdje god pogledaš tu su dokazi o tim savremenim idealima ljepote. Novo normalno možeš da vidiš širom svijeta. Zato sam počeo da razmišljam o identitetu u našem savremenom društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zvezda u istoriji, prihvatile savremene kozmetičke tretmane i trendove", rekao je ovaj umjetnik.

'Modernizovana' Odri Hepbern(Foto: Instagram)
Odri Hepbern(Foto: Instagram)