Pokušaće barem da se nadigravaju sa Rusima

Odbojkaši Budve večeras od 18 sati dočekuju Zenit iz Sankt Peterburga, u prvom meču osmine finala CEV kupa

634 pregleda0 komentar(a)
Vesel Kemink, Foto: Cev.eu

Zenit je ime koje u svijetu odbojke izaziva strahopoštovanje. Klub iz Kazanja je pet puta bio šampion Evrope, četiri puta uzastopno, od 2015. do 2018. godine.

Od 2017. godine u Rusiji se pojavio novi klub pod istim imenom, iz Sankt Peterburga, koji je naslijedio infrastrukuturu lokalnog Avtomobilista, a licencu za takmičenje kupio od Dinamo Kubanja.

Večerašnji rival Budve, u prvom meču osmine finala CEV kupa, već u prvoj takmičarskoj sezoni je igrao finale plej-ofa, godinu nakon toga i finale ruskog Kupa, i oba je izgubio od poznatijeg Zenita iz Kazanja. Prošle sezone je tim iz Sankt Peterburga završio kao četvrti nakon plej-ofa, i nije uspio da izbori mjesto u Ligi šampiona.

"U goste nam dolazi jedna od najboljih ekipa ruskog šampionata, koji važi za bolju u Evropi. Ekipa Zenita je sastavljena od iskusnih, po terenima Evrope, dokazanih igrača. Nijesmo u prilici da sportski prijetimo, ali niko nam ne može oduzeti ambiciju da odigramo najbolju utakmicu ove godine", kazao je Vladimir Vasović, trener Budve.

Kakvog rivala pred sobom ima crnogorski šampion govori i informacija koju je krajem prošle godine objavila italijanska Gazeta delo sport, da je Zenit za dolazak u Rusiju najboljem odbojkašu svijeta, Kubancu Vilfredu Leonu (trenutno je u italijanskoj Peruđi) ponudio, za odbojku, nevjerovatnih 2.000.000 eura po sezoni!

"Želim da budemo pravi domaćini sa publikom koja će znati aplauzima da nagradi dobre poteze ove ekipe i da ova utakmica sa ovakvim protivnikom bude samo jedna u nizu sljedećih u kojima će navijači Budve moći da uživaju", dodao je Vasović.

Budvani, koji su evropsku sezonu počeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona (eliminisani su od portugalske Benfike), u prvom kolu CEV kupa su u dva meča izbacili Kakanj iz Bosne i Hercegovine. Zenit je, sa druge strane, u prethodnoj rundi bio bolji od bugarskog Burgasa.

Tim iz Sankt Peterburga je trenutno peti u prvenstvu Rusije, sa devet pobjeda i četiri poraza.

"Za mene je Zenit jedna od najboljih evropskih ekipa sačinjena od velikog broja superzvijezda. Ukoliko želimo da se nadmećemo sa njima, od izuzetne važnosti biće naš napad. U vrhunskoj odbojci, elementi kao što su servis i blok prave razliku, a upravo ova dva elementa najbolje oružje Zenita. Nadam se da ćemo uspjeti da budemo na što većem nivou u svim elementima igre kako bismo uspjeli da se nadigravamo sa njima", izjavio je holandski tehničar Budve, Vesel Kemink.

Večerašnja utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova.