Vasović: Zenit nas je servisom ubio u pojam

"Jednostavno, kada neka ekipa servira kao oni u ovom meču, jako je teško da se igra", ističe trener odbojkaša Budve nakon maksimalnog poraza u prvom meču osmine finala CEV kupa.

657 pregleda0 komentar(a)
Ekipa Budve, Foto: Cev.eu

Odbojkaši Budve nijesu imali šanse protiv Zenita iz Sankt Peterburga, Rusi su večeras slavili 3:0 u Mediteranskom sportskom centru, u prvom meču osminu finala CEV kupa.

Posebno su igrači Zenita bili impresivni na servisu, sa čak 19 as poena (Kameho šest, Grozer pet...).

"Bili smo upućeni u igrački kvalitet Zenita, i znali smo da je njihovo najjače oružje servis, koji su, na našu žalost, večeras i demonstrirali na najbolji mogući način. Jednostavno, kada neka ekipa servira kao oni u ovom meču, jako je teško da se igra. Žargonski rečeno, to te ubije u pojam da, jednostavno, i ono što bi mogao u tom trenutku - ne možeš. Zenit je u ovom meču odigrao maksimalno, tu su i neki igrači koji su ranije dolazili u ovu istu salu, znali su da su tada imali jako teško gostovanje u Budvi, i jako ozbiljno su shvatili tu utakmicu. To su i pokazali na terenu", rekao je nakon meča za “Vijesti” Vladimir Vasović, trener Budvana.

Revanš u Sankt Peterburgu 11. februara će biti samo formalnost za Zenit, koji će, ako se ne dogodi kakvo sportsko čudo, izboriti plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.

"Svaka ovakva utakmica, koliko god na kraju, kao nakon ovog meča, bio gorak ukus u ustima, je jedno novo iskustvo, iz kojeg treba izvući neke pouke. Najgore od svega bi bilo stati sada, već, po meni, treba nastaviti dalje, još jače nego ranije", dodao je Vasović.