U Kini od koronavirusa umrlo 259 ljudi, gotovo 12.000 zaraženo

Epidemija koja se prvo pojavila u Vuhanu, glavnom gradu provincije Hubej, brzo se širila zbog velikih migracija koje tradicionalno prate praznike povodom kineske Nove godine

1903 pregleda2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: AP

Broj umrlih od novog oblika koronavirusa u Kini porastao je na 259, dok je zaraženo gotovo 12.000 ljudi, saopštile su danas kineske zdravstvene vlasti novi bilans ove epidemije.

Nacionalna zdravstvena komisija objavila je u svom redovnom dnevnom izvještaju da je 46 osoba umrlo od infekcije koronavirusom u posljednja 24 časa, čime se broj mrtvih popeo na 259 za cijelu Kinu.

Svi novi smrtni slučajevi, osim jednog, zabilježeni su u Hubeju, provinciji u centru Kine žarištu epidemije koja se pojavila u decembru.

Broj zaraženih u Kini takođe je porastao, i dostigao 11.791, navela je komisija.

Epidemija koja se prvo pojavila u Vuhanu, glavnom gradu provincije Hubej, brzo se širila zbog velikih migracija koje tradicionalno prate praznike povodom kineske Nove godine.

Zaraza se posle Kine pojavila u još dvadesetak zemalja, a Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je globalnu vanrednu situaciju.

Jedan visoki zvaničnik komunističke partije Vuhana juče je izrazio žaljenje, ocijenivši da lokalne vlasti nisu djelovale dovoljno brzo da zustave epidemiju.