Dominacija Švajcarkinja u Garmišu, prva pobjeda Korine Suter

Iako zbog smrti oca nije došla u Njemačku, Amerikanka Mikaela Šifrin ostala je na vrhu poretka za Veliki kristalni globus sa 1.225 bodova

423 pregleda0 komentar(a)
Korina Suter, Foto: AP

Švajcarkinja Korina Suter bila je najbrža (1:19.46) na superveleslalomu za Svjetski kup voženom u nedjelju u njemačkom Garmiš Partenkirhenu, čime je ostvarila drugu pobjedu u karijeri, a prvu u ovoj disciplini.

Drugo mjesto je osvojila Austrijanka Nikole Šmidhofer sa zaostatkom od 43 stotinke za pobjednicom, a uspjeh Švajcarkinja upotpunila je Vendi Holdener osvajanjem trećeg mjesta (+0.70).

Najveće iznenađenje priredila je Francuskinja Tifani Gautije, koja je sa startnim brojem 24 osvojila četvrto mjesto, a od trećeplasirane Holdener je bila sporija za jednu stotinku.

Najbolja njemačka skijašica Viktorija Rebensburg, koja je u slavila u subotnjem spustu, doživjela je naizgled težak pad između drugog i trećeg prolaznog vremena, ali se nakon ukazane pomoći sama spustila do ciljne ravnine.

Iako zbog smrti oca nije došla u Njemačku, Amerikanka Mikaela Šifrin ostala je na vrhu poretka za Veliki kristalni globus sa 1.225 bodova, 145 više od Italijanke Federike Brinjone koja je u nedjelju osvojila peto mjesto.

U plasmanu superveleslaloma u vođstvo je došla Korina Suter sa 300 bodova, ispred Brinjone (261) i Šmidhofer (206).