Teniski šampion oslobođen optužbi za doping

Međunarodna teniska federacija (ITF) prihvatila je objašnjenje i navela da Farah ne snosi nikakvu krivicu za povredu anti doping pravila, prenio je BBC

2040 pregleda0 komentar(a)
Robert Farah

Kolumbijski teniser Robert Farah neće biti suspendovan, uprkos tome što je prekršio anti doping pravila.

Šampion Vimbldona i US opena u dublu suspendovan je u januaru pošto je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu. On je rekao da je u njegovim analizama pronađeno prisustvo anaboličkog steroida boldenona, pošto je u Kolumbiji pojeo kontaminirano meso.

Međunarodna teniska federacija (ITF) prihvatila je objašnjenje i navela da Farah ne snosi nikakvu krivicu za povredu anti doping pravila, prenio je BBC.

Farah je propustio ovogodišnji Australijan open, pošto su njegovi doping testovi bili pozitivni u oktobru, a potvrđeni u januaru.

On se obratio javnosti nakon što je bio obaviješten o pozitivnim rezultatima.

"Dvije nedjelje prije pomenutog testa, imao sam anti doping test u Šangaju koji je bio negativan. Takođe, najmanje 15 puta sam nasumično testiran tokom godine i svi rezultati su bili negativni. Po tvrdnjama Olimpijskog komiteta Kolumbije iz 2018. godine, ta supstanca se često može naći u kolumbijskom mesu i može da utiče na doping testove sportista", naveo je tada Farah.

Farah je osvojio 16 ATP titula u dublu.