Više od polovine saobraćajaca na Malti uhapšeno zbog prevara

Prema pisanju Rojtersa, zbog ovog masovnog hapšenja u utorak, zvaničnici policije su morali da naprave vanredni plan kojim bi bilo obezbijeđeno neophodno prisustvo saobraćajaca na ulicama

1664 pregleda2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na Malti je uhapšeno više od polovine saobraćajaca zbog navodnih prevara sa evidentiranjem prekovremenog rada, saopšteno je iz uprave policije ove države.

Prema pisanju Rojtersa, zbog ovog masovnog hapšenja u utorak, zvaničnici policije su morali da naprave vanredni plan kojim bi bilo obezbijeđeno neophodno prisustvo saobraćajaca na ulicama.

U zvaničnom saopštenju policije navodi se da je 30-ak saobraćajaca od ukupno 50 koliko ih je u sastavu saobraćajne policije, podvrgnuto ispitivanju u odjeljenju za ekonomski kriminal, zbog optužbi da su u poslednje tri godine prijavili stotine sati nepostojećeg prekovremenog rada, prenosi Tanjug.

Neki od njih su optuženi za pronevjeru i nenamjensku potrošnju goriva za lične potrebe.

Policija je saopštila da su bivši pripadnici saobraćajne policije, angažovani na drugim poslovima, zamoljeni da se jave na staru dužnost.

Vozači ipak smatraju da je juče ujutru na ulicama bilo vidljivo manje prisustvo saobraćajne policije.

Premijer Robert Abela ocijenio je da je dobro što policija sprovodi unutrašnju istragu.

"To potvrđuje da je naša policija funkcionalna. Ako ovakve istrage dovedu do ljudi koji zaslužuju disciplinske mjere ili da budu izvedeni pred sud, to će se i dogoditi", rekao je Abela novinarima.

Malta je najmanja članica EU. Poslednjih godina ovu zemlju potresa rasprostranjena korupcija, kronizam i finansijske malverzacije među političarima i poslovnom elitom, prenijela je novinska agencija Tanjug.

Abela je prošlog mjeseca položio premijersku zakletvu, nakon što je njegov prethodnik podnio ostavku zbog loših rezultata istrage ubistva novinarke Dafne Karuane Galicije, koja je otkrivala slučajeve korupcije.