Hibrid, etc. i Sara Renar snimili duet

Pjesma “Na pola puta” najavljuje istoimeni album koji donosi 11 pjesama ovog benda

1043 pregleda0 komentar(a)
U spotu se pojvaljuje Darja Badnjević, Foto: Screenshot/Youtube
13.02.2020. 13:54h

Sastav “Hibrid, etc.” u saradnji sa hrvatskom kantautorkom Sarom Renar predstavlio je spot za pjesmu “Na pola puta”.

Sa novim singlom, Hibrid, etc. nastavljaju sa muzičkim eksperimentisanjem, objedinjujući različite žanrove i uticaje u njima jedinstven zvuk. Ovaj put im je u tome pomogla i hrvatska kantautorka Sara Renar.

Pjesmom “Na pola puta” najavljen je i istoimeni album koji izlazi 3. marta, na kojem će se naći 11 pjesama uz 12 gostiju.

Produkciju pjesme “Na pola puta” potpisuje Dino Aganović, vokal i tekst Sara Renar, gitaru Adnan Salihović, a back vokal Edin Baljić. Pjesma je snimana u Studio Podmornica i Studio Old Miklefield.

Spot je realizovan u saradnji Platforme i digitalnog labela Podmornica. Režiju, kameru i montažu spota potpisuje Tarik Bičo, glavna uloga u spotu je Darja Badnjević, dok ostatak ekipe uključene u realizaciju spota čine Armin Čosić (kostimografija), Ervin Golubović (asistent kamere).

Sarajevska etiketa Podmornica nakon objavljivanja svoje kompilacije pod nazivom “Ispod površine”, te albuma grupe KOSMO i Kviteri, pjesmom “Na pola puta” najavljuje i istoimeni album grupe “Hibrid, etc.”.

Podmornica za cilj ima promociju alternativne i eksperimentalne muzike s posebnim fokusom na kreativni rad lokalnih muzičara i bendova.

Sara Renar je hrvatska kantautorka. Njen muzički izražaj je alternativan i eksperimentalan uz primjese indie i pop muzike i malo elektronike. Svojim live nastupom je prepoznata kao nešto novo na regionalnoj sceni te je u posljednjih nekoliko godina imala priliku da gostuje po cijelom Balkanu, kao i nekim evropskim gradovima. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada, poput Porin (najbolji album najbolji novi izvođač, najbolja ženska izvedba), Hrvatski Radio (album godine), IMPALA European album of the year nomination, itd.