Pavićević: Igračima sam čestitao na pravom profesionalnom pristupu, Budućnost nisam gledao jer sam šetao ljubimce

"Ljubitelji košarke će ponovo gledati jedno očekivano finale i nadam se da će imati šta da vide”, rekao je trener Mornara

7309 pregleda3 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Mornar/Media Pro

Trener Mornara Mihailo Pavićević je priznao da nije očekivao tako laku i ubjedljivu pobjedu protiv Sutjeske (90:53), u polufinalu Kupa Crne Gore.

“Izuzetno cijenim Sutjesku, koja jako dobro igra u ABA2 ligi, bez poraza je u Erste ligi i sastavljena je od kvalitetnih igrača, ima i odličnog trenera. Jednostavno, naletjeli su večeras na nas, mi smo dobrom ritmu. Na poluvremenu sam čestitao igračima u svlačionici na pravom profesionalnom pristupu. A prije meča sam im rekao da samo od njih zavisi da li će ova utakmica biti laka ili ne. Ako i malo potcijenimo protivnika, to će biti izuzetno teška utakmica. Srećom, odigrali smo kako smo odigrali, sjajnu prvu četvrtinu, koja nam je dala prostora da izrotiramo sve igrače i gledamo da odmorimo one koji su imali velike napore protiv Crvene zvezde. Sve u svemu, apsolutno sam zadovoljan”, rekao je Pavićević nakon meča.

Strateg Barana, kako kaže, nije pratio prvi polufinalni duel između Budućnosti i Lovćena, koji je pripao Podgoričanima sa 71:68.

“Iskren da budem, u to vrijeme sam šetao moje ljubimce i zaista nisam gledao utakmicu. Moji saradnici su mi rekli da je utakmica bila izuzetno neizvjesna. Ali, dobre ekipe nekad znaju da malo potcijene rivala, i mislim da tu leži uzrok tog tijesnog rezultata, uz svo dužno poštovanje prema Lovćenu koji, takođe, igra jako dobro ove sezone. Kup je specifično takmičenje, svako malo opuštanje, malo potcjenjivanje, može skupo da košta bilo koga. Na svu sreću, to se nama nije desilo, a nije se desilo ni Budućnosti, tako da će ljubitelji košarke će ponovo gledati jedno očekivano finale i nadam se da će imati šta da vide”, dodao je Pavićević.

Mornar i Budućnost će u petak, takođe u barskoj "Topolici" (18 sati), igrati očekivano finale za trofej.

“Već četiri-pet godina svaka utakmica u ABA ligi, svako finale domaćeg prvenstva ili Kupa, je jedini, pravi derbi u crnogorskom sportu. U sportu nekad ima i nesporazuma i trzavica, ali taj derbi je prerastao u pravi sportski spektakl. Nadam se da će tako biti i u petak veče, da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta, da će gledaoci koji dođu u dvorani i oni kraj malih ekrana imati razloga da uživaju u sjajnim potezima obje ekipe. Očekujem vrlo neizvjesnu utakmicu, Budućnost je izuzetno kvalitetna, to govore sami rezultati, oni se bore za prvo mjesto u ABA ligi. Kao i mi, oni su sastavljeni od dosta kvalitetnih igrača, a kad se svede sve na jednu utakmicu, nikad se ne zna. Jedan dobro raspoložen pojedinac nkada može da riješi utakmicu. Mislim da će tako biti u finalu. Ko bude raspoloženiji, dobiće meč.

Trener Sutjeske Zoran Glomazić je čestitao Mornaru na pobjedi.

"Oni su izvanredna ekipa, koja ove sezone pravi izvanredne rezultate. Momcima sam prije meča rekao da nemamo šta da izgubimo protiv vanserijske ekipe, i da treba da im bude čast što će da igraju protiv takvih igrača. Trebalo je samo da pružimo maksimum, međutim prva četvrtina je sve pokazala, Mornar je napravio ogromnu razliku, primili smo skoro 40 poena za 10 minuta. Utakmica večeras nije bila zanimljiva što se tiče rezultata, i moramo da se izvinimo barskoj i uopšte košarkaškoj publici jer ova utakmica, jednostavno, nije ličila na polufinale Kupa", rekao je Glomazić.