Kakvi muškarci plaćaju za seks i zašto?

Uživanju u čarima profesionalki najskloniji su muškarci stari između 25 i 34 godine

11459 pregleda2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prošle godine su objavljeni rezultati istraživanja koje je pokazalo da je u Velikoj Britaniji jedan od desetorice muškaraca platio usluge "seksualne radnice". U rezultatima istraživanja objavljenim u magazinu Sexually Transmitted Infections, nalazi se i podatak da su uživanju u čarima profesionalki najskloniji muškarci stari između 25 i 34 godine, koji konzumiraju alkohol i narkotike.

Veliki broj muškaraca koji iza sebe imaju mnogo seksualnih partnerki priznao je da je jedan dio njih čine “prodavačice ljubavi”, prenosi Men's Health.

“To se ne uklapa u stereotipnu sliku starijeg i usamljenog čovjeka”, ističe dr Ket Merser.

Zašto?

Ako muškarci već ne žele da se vezuju emotivno, zašto se u vrijeme kada svijetom vladaju veze za jednu noć, povremene kombinacije, drugarski seks, kada je moguće naći djevojku raspoloženu samo za ovu vrstu druženja gotovo na svakom koraku, pripadnici jačeg pola biraju da nekome plate za jedan orgazam? Razlozi su razni.

Primjeri

Prošle godine, britanski Cosmopolitan je objavio objašnjenja ovog fenomena nekolicine muškaraca koji koriste usluge prostitutki.

“Spavam s eskort-damama na poslovnim putovanjima”, rekao je dvadesetosmogodišnji Sem i pojasnio svoje razloge.“S takvim djevojkama, riječ je samo o kratkoročnom zadovoljstvu, a dopadjuami se nedostatak emocionalne uključenosti i činjenica da tu nema prevare. Ja želim seks. Ona želi novac. Ako oboje uživamo na putu ka ostvarenju svojih želja – još bolje.”

“Spavam s prostitutkama kad ne mogu da ćaskam s ženom”, objasni je tridesetšestogodišnji Džo iz Londona.

On ističe da nema previše samopouzdanja kada se nađe u blizini žena. Pokušao je da upoznaje devojke preko interneta, ali mu nije išlo, pa se okrenuo damama koje se bave najstarijim zanatom.

Psiholozi objašnjavaju da najveći broj muškaraca koji koriste usluge prostitutki ili nemaju partnerku ili nijesu zadovoljni svojim seksualnim životom sa partnerkom koju imaju. Može se desiti i da su to povućeni i introvertni muškarci kojima je teško da uspostave kvalitetan odnos sa ženom i da im je onda lakše da za tu uslugu plate. Tako dobiju zadovoljenje potrebe bez ikakve dalje obaveze.