Crna Gora ponovo srebrna, Španija bolja u finalu

U prošlogodišnjem finalu prvenstva Mediterana, koje je održano u Egiptu, Crna Gora je izgubila od Francuske

1645 pregleda0 komentar(a)
Kadetska reprezentacija Crne Gore

Kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore drugu godinu zaredom osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu.

Izabranici trenera Brana Božovića u finalu prvenstva koje se održava u Atini poraženi su od Španije 32:29 (11:10, 8:7, 13:12).

Na nikad jačem prvenstvu Mediterana na kome je nastupilo 14 reprezentacija, Crna Gora je ostvarila sedam pobjeda, a jedina dva poraza doživjela je od Španije – u grupnoj fazi i u meču za zlato.

U oba duela su, međutim, bili odličan rival velikom protivniku, pa su tako u finalu do samog kraja bili u igri. U prošlogodišnjem finalu prvenstva Mediterana, koje je održano u Egiptu, Crna Gora je izgubila od Francuske.

Najefikasniji u finalu protiv Španije bio je Arsenije Dragašević sa devet golova, dok je Luka Vukićević postigao sedam. Radojica Čepić je postigao šest, Luka Nikolić tri, Darko Pejović dva, a Vojislav Vukić i Luka Barjaktarović po jedan.

Za generaciju koju predvodi trener Brano Božović prvenstvo Mediterana je odlična prilika za nastavak uigravanja za prvenstvo Evrope B divizije koje ih očekuje u avgustu u Podgorici i na kome žele da izbore plasman u A diviziju.