Završen deveti Sinjavinski maraton

Najbolji u kategoriji turno skije bio je Lazar Badanjac iz Hrvatske, dok su drugo i treće mjesto osvojili Miljko Bulajić i Boris Čelebić. Mojkovčani Branislav Baltić bio je najbolji na krpljama, drugoplasirani je Bjelopoljac Slavko Mrdak, a treći je bio Aleksandar Puletić iz Kolašina

2120 pregleda1 komentar(a)
Sinjavinski maraton, Foto: Sinjavinski maraton

Ovogodišnji „Sinjavinski maraton Kolašin –Žabljak“, koji je održan u subotu, okupio je oko 70 učesnika. Stazu dugu oko 32 kilometra preko Sinjavine, od Vratla do Provalija na Vrtoč polju, takmičari, među kojima je bio i predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović, uspješno su savladali na krpljama nordijskim i turno skijama.

Veteran Boban Brković podijeli je prvo mjesto sa Željkom Rondovićem u kategriji nordijske skije, drugi je bio Božidar Kovjanić, dok je prpadnik Vojske Crne Grne (VCG) Dragutin Vuković svojio treće mjesto.

Najbolji u kategoriji turno skije bio je Lazar Badanjac iz Hrvatske, dok su drugo i treće mjesto osvojili Miljko Bulajić i Boris Čelebić. Mojkovčani Branislav Baltić bio je najbolji na krpljama, drugoplasirani je Bjelopoljac Slavko Mrdak, a treći je bio Aleksandar Puletić iz Kolašina.

Sinjavinski maraton(Foto: Sinjavinski maraton)

Među ženama u nordiskom skijanju najbolja je bila Ljiljana Vuković, a drugoplasirana je Vesna Perović. U turno skijanju prva je Ana Perušič, a na krpljama Miluša Bošković. U toj kategoriji drugo mjest podijelile su Biljana Medenica, Violeta Marković i Jelena Petković.

I ovogodišnji Sinjavinski maraton organizaovala je istoimena NVO, sa lokalnim upravama i turističkim organizacijama Kolašina, Žabljaka i Mojkovca.

Jaku logističku podršku, kako kažu organizatori, pružila im je i VCG, a manifestaciji je prisustvovao ministar odbrane Predrag Bošković. Ekipa sastavljena od pripadnika planisnkih jedinica bila je učesnik maratona. U turno skijanju takmičila su se i pripadnici IPA (Iteracionalna policijska asocijacija) sekcije Crne Gore, koji su sa NVO Sinjavinski maraton potpisali memorandum o sradanji.

Podmoć u zahtjevnoj organizaciji stigla je i od hotela Bjanka, Šeraton i Dream house, te Ski centra Kolašin 1450, Komunalnog, Kol-energy, butik Enigma...

„Ocjena svih učesnika je da je manifestacija uspjela. To nam je veliki podsticaj. Na planini je u subotu pored bilo oko 100 ljudi, što je posebno zadovoljstvo za sve nas koji nastojimo da Sinjavinu turistički valorizujemo“- rekli su iz NVO Sinjavinski maraton.