Amfilohije odlikovao "Beogradski sindikat"

Kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), Amfilohije je "Beogradski sindikat" odlikovao" za "nadahnute pjesme, revnost i brigu za majku Crkvu i sastradalnu ljubav posvjedočenu kroz pjesme "Dogodine u Prizrenu" i "Sviće zora", posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji"

11782 pregleda223 komentar(a)
Amfilohije i Protić, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
23.02.2020. 15:50h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je danas Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca muzičku grupu "Beogradski sindikat" iz Beograda.

Zlatni lik Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca(Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska)

Kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), Amfilohije je "Beogradski sindikat" odlikovao" za "nadahnute pjesme, revnost i brigu za majku Crkvu i sastradalnu ljubav posvjedočenu kroz pjesme "Dogodine u Prizrenu" i "Sviće zora", posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji".

"Uručenje ovog priznanja Mitropolije crnogosko-primorske SPC koje je obavljeno jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka, kao i učestvovanje na Litiji sa vjernim narodom i sveštenstvom u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom bili su i povod zašto smo se dana 22. februara uputili ka Crnoj Gori. Kako su tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni, kako sa graničnog prelaza Dobrakovo, tako i sa Podgoričkog Aerodroma, gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandar Protić - jedini član koji je uspio da uđe u Crnu Goru", saopštio je "Beogradski sindikat".

Gramata

Članovima grupe "Beogradski sindikat" juče nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

"Iako nam je izuzetno žao i nejasno zašto smo proglašeni za prijetnju po nacionalnu bezbjednost Crne Gore, ovom prilikom želimo da još jednom izrazimo podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori, na način na koji to narod sve vreme čini - mirno i dostojanstveno. Naša namjera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena", kazali su iz Beogradskog sindikata.

Grupa je trebala danas da učestvuje na litiji u Podgorici.