Pogledajte kako je Makron izviždan na Sajmu poljoprivrede

Burno negodovanje je trajalo svega nekoliko minuta, ali je bilo dovoljno glasno da privuče pažnju nekoliko hiljada posjetilaca

50 pregleda2 komentar(a)
24.02.2018. 19:17h

Nezadovoljni francuski poljoprivrednici izviždali su predsjednika te zemlje Emanuela Makrona na Sajmu poljoprivrede u Parizu, dok ga je druga grupa poljoprivrednika dočekala aplauzom, javljaju francuski mediji.

Mladi poljoprivrednici, koji su izviždali Makrona nakon što je ušao u glavnu halu Međunarodnog sajma u Parizu, nosili su majice s natpisom "Pažnja, gnijevni poljoprivrednici", transparente sa osudama "predsjednikovih laži" i porukama da ne žele da budu "pokošeni kao žito".

Burno negodovanje je trajalo svega nekoliko minuta, ali je bilo dovoljno glasno da privuče pažnju nekoliko hiljada posjetilaca, kao i desetina novinara, dok je šef države nastavio obilazak sajma, ne obazirući se, navodi Figaro.

Prethodno je Makron kratko razgovarao sa ljudima u kostimima životinja koji protestuju protiv dampinga uvezenih proizvoda.

Francuski mediji objavili su i snimke na kojima se vidi kako pripadnici obezbjeđenja rastjeruju mlade borce za prava životinja koji su, takođe, držali u rukama svoje poruke.

Galerija