Crkva Hristovog rođenja u Vitlejemu zatvara se zbog korona virusa

"Mi poštujemo odluku vlasti jer je bezbjednost prioritet. Ako ne danas, (zatvorićemo je) sjutra", rekao je anonimni zvaničnik nakon što je palestinsko Ministarstvo zdravlja pozvalo da se zatvore crkve i džamije između ostalih mjesta zbog straha od širenja virusa

692 pregleda0 komentar(a)
Crkva Hristovog rođenja, Foto: Shutterstock

Crkva Hristovog rođenja u Vitlejemu biće zatvorena iz predostrožnosti nakon što su se pojavile sumnje da postoji zaraza novim korona virusom u tom dijelu okupirane Zapadne obale, izjavio je jedan crkveni velikodostojnik za Frans pres.

"Mi poštujemo odluku vlasti jer je bezbjednost prioritet. Ako ne danas, (zatvorićemo je) sjutra", rekao je anonimni zvaničnik nakon što je palestinsko Ministarstvo zdravlja pozvalo da se zatvore crkve i džamije između ostalih mjesta zbog straha od širenja virusa.

Palestinska novinska agencija VAFA (WAFA) javlja da je ministarstvo pozvalo na primjenu vanrednih mjera u Vitlejemu i okolnim gradovima i selima, kao i u Jerihonu.

Kako je navedeno poziva se na otkazivanje svih aktivnosti i događaja u Vitlejemu na 14 dana. Otkazuju se i sve hotelske rezervacije za turiste koji dolaze na palestinske teritorije i godišnji maraton u Vitlejemu planiran za kraj marta. Hotel Anđeo u Beit Đali kraj Vitlejema gdje su otkriveni sumnjivi slučajevi biće pod karantinom. Portparol Ministarstva turizma Palestinske uprave Džeres Kumsijeh naknadno je potvrdio da će crkva Hristvog rođenja biti zatvorena do daljeg od danas u 16 sati po lokalnom vremenu.

Očekivalo se da će ona privući desetine hiljada posetioca i vernika za predstojeći Uskrs u aprilu, navodi AP