Saznajte kakav je u seksu: Po jelu, porukama, bakšišu...

Ako je škrt kada je u pitanju novac, može biti da je škrt i u drugim područjima

19200 pregleda2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izašli ste nekoliko puta, stvari postaju intenzivnije i vas zanima kakav će on biti u krevetu. Seksualna terapeutkinja dr Laura Berman, autorka "Knjige ljubavi", dešifrovala je neke od najčešćih vrsta ponašanja prema kojima možete predvidjeti seksualne navike "svježeg" partnera.

Zavisan je od 'kuckanja'

Dobar znak je da je vjerojatno vješt sa rukama, ali ako se njegov mobilni telefon stalno nalazi između vas dvoje, to bi mogao biti problem. Veća povezanost s telefonom znači manju povezanost s vama, tvrdi terapeutkinja Berman. "Postoji epidemija blage zavisnosti od tehnologije koja apsolutno smeta intimnosti. Što više vremena vaš dragi provodi šaljući SMS i slične poruke, to će manje komunicirati s vama. Ako ga virtuelni svijet uvijek ometa, neće se baš uživjeti u seks", ocijenila je Berman.

Metroseksualac

Vaš dragi koristi gel za kosu, serum za kožu ispod očiju, noćnu kremu, dnevnu kremu, losione za njegu tijela... Čini vam se kako ima više bočica u kupatilu nego vi. "Ako se uvijek uljepšava, možda će ispasti da je više seksualno orijentisan na sebe nego na vas", smatra terapeutkinja Laura Berman. To je onaj tip muškarca voli da se gleda u ogledalu, umjesto da gleda vas tokom seksa.

Naravno, ne mora nužno biti da svaki muškarac koji obraća pažnju na svoj izgled pruža manje pažnje svojoj partnerki u krevetu, međutim, shvatite ovaj znak kao dobro upozorenje.

Odbija da podijeli obrok

Dijeljenje obroka i zajedničko hranjenje može biti senzualno i erotično iskustvo, ali ako nije voljan da sa vama podijeli zalogaj, možda će biti manje sklon da vam pruži zadovoljstvo u drugim situacijama.

"Neće puno davati u spavaćoj sobi, više ga zanima da bude taj koji dobija", tvrdi stručnjakinja za veze.

Pazi na svoj novčanik

Pratite dobro ostavlja li bakšiš konobaru kada jedete u restoranu i je li spreman da plati račun. Ako je škrt kada je u pitanju novac, može biti da je škrt i u drugim područjima. Jednako tako, pripazite na neoprezne tipove koji se razbacuju, koji neće ni trepnuti, a potrošiće pola svoje plate na kocku. "To je znak neodgovornosti, a ta je osoba moguće neoprezna u vezi polne zaštite", upozorila je Berman.

Ne voli da eksepimentiše

Nikako ga ne možete nagovoriti za večeru u meksičkom restoranu, kineska hrana mu se baš i ne sviđa, a najradije bi za bilo koji obrok jeo picu, hamburger ili ćevape - "pravu mušku hranu".

Ako vaš dragi nije sklon istraživanju kulinarskih tradicija drugih zemalja, moguće je da mu neće biti privlačno ni isprobavanje novih stvari u spavaćoj sobi. Moguće je nefleksibilan kada govorimo o položajima, a od pomisli da bi vi htjeli "krstiti" svaku prostoriju svog stana, a možda i balkon, najradije bi pobjegao glavom bez obzira.

"Ako eksperimentisanje s hranom koja ne spada u njegovu zonu utjehe, ili prepuštanje inicijative vama, dovodi njegovu muževnost u pitanje, od njega očekujte misionarski položaj i dominaciju u krevetu", tvrdi Laura Berman.

Privatnost prije svega

Parovi koji se ljubakaju po ulici većini prolaznika su ljigavi, ali šta je loše s držanjem za ruke? Muškarci koji ne mogu da otvoreno pokažu svoje osjećaje mogli bi se pokazati problematičnima u spavaćoj sobi.

"Možda je manje u dodiru sa svojim tijelom, a ostvarenje tjelesnog dodira ga dovodi u nelagodnu situaciju. Njegov stav može naštetiti vašoj romantici - neće biti vrlo senzualan ljubavnik", primijetila je seksualna terapeutkinja Berman.

Ako se ne slažete sa opažanjima dr Laure Berman možete to raspraviti tako što ćete zakazati sastanak sa njom: appointments@lauraberman.com