Budućnost u Ljubljani: Uvod u rukometnu groznicu

U posljednjem kolu glavne faze Lige šampiona, Budućnost večeras (19 časova) gostuje Krimu, što će biti prava uvertira za tri najvažnije sedmice crnogorskog rukometa od 2016. godine

1623 pregleda0 komentar(a)
Zagrijavanje za četvrtfinale: Barbara Lazović, Foto: Savo Prelević

Rukometna sezona se polako bliži vrhuncu. Budućnost večeras (19 časova) na zatvaranju glavne faze Lige šampiona gostuje Krimu, a onda već polako počinje euforija pred tri najvažnije sedmice crnogorskog rukometa od 2016. godine - turnir za Olimpijske igre u „Morači” od 20. do 22. marta, potom mečeve sa Mađarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 25. i 28. ovog mjeseca, a na kraju od 4. do 12. aprila obračune Podgoričanki u četvrtfinalu elitnog klupskog takmičenja.

Jasno je da će meč u glavnom gradu Slovenije, gdje zbog povreda leđa nisu otputovale Marina Rajčić, Milena Raičević i Majda Mehmedović, biti samo uvod u rukometnu groznicu.

- Meč ne znači ništa ni nama ni Krimu, ali želimo da odigramo dobro. Ova utakmica nam je, ipak, bitna da se uigramo. Bićemo oslabljene neigranjem Milene i Majde, pokušaćemo da to nadomjestimo na najbolji mogući način - istakla je Barbara Lazović.

Podgoričanke su prije šest dana odigrale 48 fenomenalnih minuta protiv Đera, vodile 25:20, ali se tada povrijedila Raičevićeva i sve je krenulo nizbrdo. To je šampion Evrope kaznio i slavio 28.27 u „Morači”.

- Pokazali smo 50 minuta sjajne igre, a u posljednjih 10 je presudila njihova duža klupa. Već neko vrijeme nismo kompletne, jer fali Marina, a i Majda je dugo bila van terena i priključila se tek pred tu utakmicu. Dokazale smo, ipak, da možemo da se borimo sa najvećima i da nam je ove godine mjesto na fajnl-foru. Moramo da se fokusiramo na četvrtfinale, da popravimo greške i da smanjimo oscilacije - jasan je prvi desni bek „plavih”.

Budućnost čeka rivala u četvrtfinalu. To će biti Esbjerg ili Rostov, a možda i Mec, ali samo u slučaju čudnog raspleta u grupi 1. Problem je što će neke igračice Dragana Adžića biti van nacionalnih timova i neće moći ni adekvatno da treniraju dvije sedmice.

- Pauza ne dolazi u dobar čas. Reprezentativke će biti u takmičarskom ritmu, ali nas nekoliko neće. Imamo, ipak, dovoljno vremena da se spremimo. Koja god ekipa da nam dođe u četvrtfinalu, biće teško, ali ako odigramo kao protiv Đera, i to svih 60 minuta, možemo da računamo na fajnl-for - zaključila je Lazovićeva.

Prostor na poziciji desnog beka trebalo bi da dobije i 17-godišnja Katarina Džaferović.

- Svaka utakmica nam je bitna, jer ih nemamo puno. Prije svega zbog novog, važnog iskustva. Krim dobro poznajemo, jer imamo dugu istoriju igranja. Spremile smo ih dobro - istakla je jedna od najtalentovanijih crnogorskih rukometašica.

S obzirom na to da nema Mehmedovićeve, 16-godišnja Nađa Kadović će igrati svih 60 minuta na lijevom krilu, a Džaferovićeva je ubijeđena da će i ona iskoristiti svaku šansu koja joj se ukaže.

- Siguran sam da će svaka koja bude igrala dati doprinos. Vjerujem u pozitivan rezultat u Ljubljani. Ako dobijemo šansu, vjerujem da ćemo opravdati očekivanja. Za mene bi to bilo veliko iskustvo.