Šehović: Na djelu pokušaj vraćanja u krvave devedesete i ćeranje manjinskih naroda po Crnoj Gori

“Siguran sam da za nas u Socijaldemokratama izbor i nije tako težak. Ako su Ivan Brajović, Mićo Orlandić, Vujica Lazović i mnogo drugi naši partijski drugovi i prijatelji mogli u vrijeme 90-tih, kada su i njima, kao i Bošnjacima i Albancima koje su tada branili, glave bile u torbi, da dignu glas protiv politike nacionalizma, onda i mi, 30 godina od tada, to svakako možemo”, zaključio je Šehović, kaže se u saopštenju

9366 pregleda46 komentar(a)
Sa Kongresa u Rožajama, Foto: SD
08.03.2020. 16:09h

Jedina svetinja Socijaldemokrata je građanska Crna Gora saopšteno je sa druge opštinske konvencije Socijaldemokrata Rožaja.

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović je, kako je saopšteno iz SD-a, rekao da su 2015. u projekat osnivanja nove partije ušli sa "vrlo jasnim razlozima i sa vjerovanjem da ce sačuvati izvornu socijaldemokratsku ideju"

“Nema dileme da ce naš Kongres 30. maja da pokaže našu snagu, jedinstvo i homogenost. Za kratko vrijeme smo učinili mnogo. Na to treba da budemo ponosni i to moramo najviše da čuvamo”, saopštio je Brajović, saopšteno je iz SD-a.

Kako saopštavaju, Brajović je naglasio je da je kao predsjednik ponosan na to što je SD najgrađanskija partija u Crnoj Gori, u kojoj se svi komotno osjećaju.

“Jedina svetinja Socijaldemokrata je građanska Crna Gora koja je višenacionalna, viševjerska i antifašistička i kao takva ona je dom svima koji joj žele dobro, svim njenim građanima”, zaključio je Brajović, kaže se u saopštenju.

"Potpredsjednik Socijaldemokrata, Damir Šehović, je istakao da je danas na djelu pokušaj retrogradne nacionalističke opozicione politike da nas vrati u prošlost, u vrijeme etničkih podjela i ćeranja manjinskih naroda po Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

“Stoga cijenim da nema boljeg mjesta od Rožaja, da se svima njima jasno i glasno poruči: No passaran! Neće moći!”, rekao je on, saopšteno je iz SD-a.

Šehović je, kako je saopšteno, prisutnima kazao da je Crna Gora "ponovo na istorijskoj raskrsnici, sa koje jedan put vodi u krvave devedesete, u kojima se desila i Bukovica i Kaluđerski laz, a drugi put u budućnost, u Evropu, u društvo razvijenih naroda i država."

“Siguran sam da za nas u Socijaldemokratama izbor i nije tako težak. Ako su Ivan Brajović, Mićo Orlandić, Vujica Lazović i mnogo drugi naši partijski drugovi i prijatelji mogli u vrijeme 90-tih, kada su i njima, kao i Bošnjacima i Albancima koje su tada branili, glave bile u torbi, da dignu glas protiv politike nacionalizma, onda i mi, 30 godina od tada, to svakako možemo.”, zaključio je Šehović, kaže se u saopštenju.

Predsjednik OO SD Rožaja, Faruk Kalač, je rekao da je Rožaje na najbolji mogući način odbranilo socijaldemokratiju koja nam je sada potrebnija nego ikad ranije, kaže se u saopštenju.

“Nećemo posustati u stalnom dokazivanju da je politika časna djelatnost ako je vode časni ljudi posvećeni opštem dobru i da te časne, obrazovane i stručne ljude mi imamo u svojim redovima”, zaključio je Kalač, zaključeno je u saopštenju SD-a.