Najviše novca za fudbalere Arsenala

Tivat će za transfere institucijama sporta izdvojiti 400.000 eura

2016 pregleda0 komentar(a)
Upravna zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković

Fudbalski klub Arsenal dobiće najveći dio finansijskog kolača od raspodjele sredstava iz budžeta Opštine Tivat za sufinansiranje rada lokalnih sportskih organizacija za ovu godinu.

Odluku je donio opštinski Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja na osnovu izvještaja posebne komisije koja je procjenjivala programe sportskih organizacija i utvrđivala visinu sredstva koja će im biti dodijeljena iz gradske kase.

Ukupan iznos koji će Opština Tivat ove godine izdvojiti za transfere institucijama sporta u tom gradu je 400.000 eura.

Sredstva su dodijeljena za svih 37 sportskih organizacija koje su konkurisale, a najveći pojedinačni iznos od 120.000 eura pripao je Fudbalskom klubu Arsenal.

Osim fudbalera, značajnije iznose dobiće i Rukometni klub Partizan 1949 kome je dodijeljeno 50 hiljada, Košarkaški klub Teodo kome je opredijeljeno 30.000 eura, te Jedriličarski klub Delfin, za koji je izdvojeno 20.000 eura. Ostalim klubovima, sportsko-rekreativnim i drugim sličnim udruženjima koja su konkurisala za sufinansiranje njihovih programa, Opština će tokom ove godine isplatiti manje iznose koji se pojedinačno kreću od 500 do 5.000 eura. Ugovore o sufinansiranju njihovih programa sa klubovima i organizacijama koje su prošle na konkursu, potpisaće gradonačenik Siniša Kusovac, a dobitnici sredstava će biti u obavezi da kvartalno šalju izvještaje lokalnoj upravi o načinu utroška tog novca.