Odloženi mitinzi Dijamantske lige u Dohi i Kini

Moguć je i scenario po kojem bi ta takmičenja bila održana nakon finala Dijamantne lige, čiji je domaćin Cirih od 9. do 11. septembra, uz uslov da globalna situacija to i dopusti

294 pregleda0 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg mitinga Dijamantske lige u Dohi, Foto: IAAF
17.03.2020. 19:01h

Prva tri mitinga nove sezone Dijamantne lige, koji je trebalo da se održe u Dohi (17. aprila) i u Kini (9. i 16. maja), odloženi su zbog globalne prijetnje izazvane epidemijom koronavirusa, objavili su iz krovne organizacije svjetske atletike.

U Kataru je trenutno na snazi zabrana ulaska iz velikog broja zemalja, a vlada u Dohi je otkazala sve nacionalne i međunarodne događaje koji su bili planirani za narednih 30 dana.

Iako se broj zaraženih osoba u Kini smanjuje, zbog epidemije koronavirusa pripreme za održavanje mitinga su bile zaustavljene na nekoliko sedmica, a sadašnji problem su zatvorene granice i ograničenje ulaska u zemlju.

Tako je miting u Šangaju pomjeren za 13. avgust, dok će novi datumi za miting u Dohi i na drugoj lokaciji u Kini biti određeni naknadno.

Moguć je i scenario po kojem bi ta takmičenja bila održana nakon finala Dijamantne lige, čiji je domaćin Cirih od 9. do 11. septembra, uz uslov da globalna situacija to i dopusti.