Vulević: Vojska dekontaminirala aerdorom Podgorica

Kako je istakao Vulević,u cilju suzbijanja širenja zaraze izazvane virusom Covid-19, VCG je, pored ostalih aktivnosti, svoje kapacitete stavila na raspolaganje Operativnom štabu za povratak crnogorskih državljana iz inostranstva, kaže se u saopštenju

8377 pregleda2 komentar(a)
Dekontaminacija aerodroma, Foto: Vlada CG

Pripadnici Vojske Crne Gore večeras su izvršili dekontaminaciju Aerodroma Podgorica po završetku letova i prolaska naših državljana koji su dovezeni iz inostranstva, kazao je taktički nosilac za hemijsko, biološko, radiološko, nuklearnu odbranu (HBRNO) u VCG kapetan Branimir Vulević, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako je istakao Vulević,u cilju suzbijanja širenja zaraze izazvane virusom Covid-19, VCG je, pored ostalih aktivnosti, svoje kapacitete stavila na raspolaganje Operativnom štabu za povratak crnogorskih državljana iz inostranstva, kaže se u saopštenju.

„Služba hemijsko, biološko, radiološko, nuklearne odbrane (HBRNO) VCG angažovana je na biološkoj dekontaminaciji ljudi, prevoznih sredstava, opreme, javnih površina i objekata“, objasnio je on.

Vulević je istakao da je kroz tri stacionarne stanice za dekontaminaciju, koje se nalaze u kasarnama u Danilovgradu i Nikšiću, kao i kod Instituta „Simo Milošević“ u Igalu, prošlo više od 70 prevoznih sredstava, kako autobusa i kombija, tako i automobila i helikoptera, kaže se u saopštenju ministarstva.

„Vojska Crne Gore obezbjeđuje i zaštitnu opremu pilotima i vozačima koji se angažuju za prevoženje crnogorskih državljana iz inostranstva, ali i ostalim institucijama, po zahtjevu, a u skladu sa instrukcijama Opreativnog štaba“, naglasio je on.