U Srbiji deveta žrtva koronavirusa

Prema poslednjim podacima, registrovan je još 71 slučaj koronavirusa, pa se ukupan broj zaraženih popeo na 528. Koronavirus pobijedile su 42 osobe

7425 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija
27.03.2020. 16:55h

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine danas popodne je preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom, piše RTS.

Muškarac iz Kikinde je drugi pacijent iz Vojvodine koji je preminuo od posledica infekcije.

Riječ je, kako sa navodi u saopštenju KCV, o pacijentu koji je, pored infekcije tim virusom, bolovao od više drugih bolesti.

Na Klinici za infektivne bolesti KCV se, precizira se u saopštenju, trenutno liječi 18 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboljeli od virusa kovid-19.

Od toga, četiri se nalaze na mehaničkoj ventilaciji koju zahtijeva njihovo opšte zdravstveno stanje.

Muškarac star 62 godine, koji je umro u Srbiji prije dva dana, bio je pozitivan na koronavirus, prenio je ranije danas B92.

Tu vijest je potvrdio v.d. direktor Zavoda za javno zdravlje u Šapcu Branko Vujković na konferenciji za medije. Prema njegovim riječima, pacijent je imao i druge zdravstvene tegobe, gojaznost, hipertenziju i dijabetes.

Prema poslednjim podacima, registrovan je još 71 slučaj koronavirusa, pa se ukupan broj zaraženih popeo na 528. Koronavirus pobijedile su 42 osobe.