Privredna komora: Sektor trgovine nastavio sa radom, ali i on nailazi na probleme

Iz Privredne komore Crne Gore prenose da je sektor trgovine jedan od rijetkih sektora koji je nastavio sa radom u novonastaloj situaciji sa koronavirusom, ali je i on naišao na određene probleme, kao što su različite zabrane uvoza ili izvoza.

1191 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
01.04.2020. 10:22h

Milica Tomašević iz Privredne komore Crne Gore je za Boje jutra govorila o uticaju koronavirusa na sektor trgovine.

Kako ona kaže, sektor trgovine je jedan od rijetkih sektora koji je nastavio sa radom u novonastaloj situaciji sa koronavirusom, ali je i on naišao na određene probleme, kao što su različite zabrane uvoza ili izvoza.

Tomašević napominje da je Privredna komora u stalnoj komunikaciji sa crnogorskim privrednicima i da, putem online anketa, saznaju da određeni privrednici već sada osjećaju posljedice novonastale situacija.

„Smanjenje prometa, zatvaranje objekata, zadržavanje vozača autobusa u karantinima, samo su neki od problema na koje se žala privrednici“, ističe.

„Važno je da se održi redovna snadbjevenost tržišta i tu je neophodno da granice ostanu otvorene, kao i da se smanji vrijeme čekanja robe“, dodaje Tomašević.

Kako kaže, komunikacija sa nadležnim organima je dobra i Privredna komora se trudi da pomogne crnogorskim privrednicima, a napominje da postoje određene mjere ekonomskog karaktera koje Vlada Crne Gore može preduzeti u istom smjeru.

Za početak, ona predlaže da se ukine plaćanje doprinosa za zaposlene koji ne rade usljed mjere da vrijeme moraju provoditi kod kuće sa djecom mlađom od jedanaest godina.