Bojan Martinović: Vrijeme rezervisano za porodicu

Posebno me raduje činjenica da je online nastava na Muzičkoj akademiji zaživjela

619 pregleda0 komentar(a)
Bojan Martinović, Foto: Bojan Martinović
06.04.2020. 15:17h

Ušli smo u četvrtu sedmicu socijalnog distanciranja, odnosno fizičkog distanciranja. Trudim se da se dobro organizujem i zadam sebi dnevne ciljeve koje sam prilagodio novonastalim okolnostima. Jutro provodim ispunjavajući obaveze koje su dio moje svakodnevne rutine u redovnoj situaciji. Posebno me raduje činjenica da je online nastava na Muzičkoj akademiji zaživjela, te da smo ostali u kontaktu sa studentima.

Jako je važno da ih u ovakvoj situaciji inspirišemo da rade, napreduju i drže korak sa obavezama. Ostatak vremena je rezervisan za istraživanje nove muzike, ali i moj stari hobi - crtanje.

Ponosan sam koliko smo ozbiljno shvatili situaciju, bez panike, odgovorno, i kao takvi strpljivo čekamo kraj ove pošasti. Plemenitost i humanost koju pokazujemo ovih dana je za primjer i najbolje lice Crne Gore i njenih građana.

Naše institucije u sadejstvu sa ambasadama u inostranstvu vratile su rekordan broj građana u domovinu da budu sa najbližim. Pokazali smo i susjedima da smo društveno odgovorni i dali smo primjer na koji način se vole i poštuju susjedi, prijatelji i rođaci. Na kraju krajeva tako nam i istorija nalaže, i tako nam pristaje.

O aktuelnom stanju informišem se isključivo putem sajtova zvaničnih institucija dva do tri puta tokom dana. I ne više od toga, jer i dalje opterećuju i iscrpljuju „zalutale“ informacije koje imaju za cilj da unesu nemir. Problematična je i dinamika njihovog plasiranja, a ne samo sadržaj, tim prije jer pored viška slobodnog vremena postoje ljudi koji imaju i nečasne namjere.

Sve ono dobro što je ovaj virus probudio u nama može biti i ključna odrednica našeg društva u novim pobjedama, daljem prosperitetu i istoriji koju ćemo tek ispisati.

Naravno da postoje pojedinci koji kvare prosjek i neodgovorno se ponašaju, ali u ovakvoj raspodjeli snaga oni mogu samo da se stide svojih postupaka. I to je još jedna od pobjeda u nizu. Na kraju svega kao „kolateralu“, dobio sam i ono najvažnije: vrijeme sa porodicom. Svi mi. Vrijeme koje ćemo investirati u najzdraviju ćeliju svakog prosperiternog društva.