Uhapšena zbog pjesme protiv Vučića?

Kantautorka je obradila prilično staru pjesmu, koja datira još iz 1995. si koja je tada bila protiv režima Slobodana Miloševića

25459 pregleda3 komentar(a)
Jovana Popović, Foto: Jovana Popović

Pojedini regionalni mediji optužili su srpske vlasti da su iskoristile mjere protiv korona virusa da uhapse tamošnju pjevačicu i aktivistkinju, Kikinđanku Jovanu Popović koja je autorka antirežimske pjesme pjesme "Bagra".

Popovićeva je već 19 dana u zatvoru pod optužbom da nije poštovala mjere karantina, a neki sumnjaju da je režim predsjednika Srbije Aleksandra Vučića iskoristio trenutnu situaciju da je kazni za pomenutu pjesmu.

Kako javlja N1, kantautorki koja se nalazi u zatvoru u Zabeli Viši sud u Zrenjaninu je odbio već drugu žalbu za puštanje na slobodu. Ona je objavila spot za pjesmu "Bagra" početkom godine.

Zanimljivo je da je u pitanju prilično stara pjesma, koja datira još iz 1995. sa albuma grupe Teatar i koja je tada bila protiv režima Slobodana Miloševića. Jovana Popović je sa sastavom Pravdazarockandroll pjesmu nedavno obradila i snimila spot u produkciji RTV VK uz podršku Novog optimizma.

"Bagra je amandman zlatnom dobu, iz prve ruke, i ne smije se koristiti za uzbunjivanje neprskane prostoće i malograđanštine, posebno ne za uznemiravanje Diktatora žrtve", stoji u uvodu spota.

Sumnje da je u pitanju politički potez dodatno je podgrijala izjava pravnog zastupnika Jovane Popović, advokata Nikole Šijana koji je za N1 izjavio da je juče usmeno, a ne pismeno obaviješten da se njegova žalba ukida, te najavio da će danas podnijeti novi zahtijev za ukidanje pristupa.