Mjesec dana čekao da ga testiraju

"Doktor se nije udostojio da me testira jer nisam odgovarao kriterijuma ispitivanja", tvrdi kantri muzičar

1373 pregleda0 komentar(a)
Sturdžil Simpson, Foto: Sturdžil Simpson

Poznati američki kantri muzičar Sturdžil Simpson otkrio je da je pozitivan na korona virus i požalio se na odnos doktora prema njemu. On je kazao da mu je trebalo mjesec dana da bude testiran iako se već dugo bori sa simptomima zaraze.

"Doktor se nije udostojio da me testira jer nisam odgovarao kriterijuma ispitivanja", tvrdi kantri muzičar koji se već mjesec dana bori sa Covidom-19.

On je detaljno ispričao svoje probleme na društvenoj mreži Instagram, objašnjavajući da je nakon turneje po zapadnoj Evropi i SAD-u 11. marta hospitalizovan "zbog bolova u grudima, temperature i predinfarktnim krvnim pritiskom". I pored toga nije bio testiran na Covid-19.

"Proveo sam sat vremena slušajući doktora koji je odbijao da me testira... I recite mi zašto je to nemoguće da sam se zarazio virusom koji je tada bio rijetkost u zapadnoj Evropi, dok su mi dvije medicinske sestre rekle da sam prva osoba u njihovoj bolnici koja je tražila tesiranje", napisao je muzičar.

Tek mjesec dana kasnije, nakon što je otvoren "drive-thru" test na korona virus (testiranje u automobilu" u njegovom rodnom gradu Alabami Simpson je konačno dobio potvrdu svoje dijagnoze.

"U petak, 10. aprila, nakon gotovo mjesec dana bez ikakvih simptoma, primio sam poziv od doktora iz Nešvila u kojem se navodi da je moj test pozitivan. I moja supruga, koja je uz mene otkad sam se vratio iz Evrope, je testirana, ali je njen rezultat negativan", otkrio je ljutiti Simpson koji je za sve opužio Trampovu administraciju, kazavši da se iz Bijele kuće tokom svakodnevnih brifinga šire dezinformacije.