Hrvatski šampion bez trenera: Bjelica otišao, čeka se promocija Jovićevića

Bjelica je preuzeo Dinamo u junu 2018. godine i na klupi 'modrih' ostvario je fantastične rezultate

767 pregleda0 komentar(a)
Nenad Bjelica, Foto: Paolo Magni

Kao što se posljednjih dana i najavljivalo, hrvatski fudbalski prvak Dinamo raskinuo je ugovor s trenerom Nenadom Bjelicom.

Bjelica je u četvrtak stigao u Maksimir na pregovore s čelnicima kluba, a dogovor je postignut nakon više od tri sata. Bjelica je imao ugovor još godinu i po, a po sezoni je bio plaćen oko 1,5 miliona eura.

Bjelica je preuzeo Dinamo u junu 2018. godine i na klupi 'modrih' ostvario je fantastične rezultate. Osvojio je dva naslov prvaka, a Dinamo je milimetar i do treće titule.

Prezimio je s "modrima" u Evropi' nakon 49 godina čekanja doguravši do osmine finala Lige Evrope, dok je ove sezone izborio plasman u Ligu šampiona, gdje je Dinamo do posljednjeg kola bio i igri za prolaz dalje.

Do razlaza s vodstvom kluba došlo je koncem marta nakon što igrači i stručni štab nisu pristali na smanje plata po uslovima kluba.

Hrvatski mediji najavljuju da će novi trener Dinama biti Igor Jovićević, sin nekadašnjeg igrača zagrebačkog kluba, nedavno preminulog Cetinjanina Čeda Jovićevića.