Tim koji se stvara jednom u istoriji, Inijesta: Barsa više nikada neće imati takvu generaciju

Inijesta je bio jedan od simbola Barsine dominacije španskom i evropskom scenom, jedan od igrača koji su izašli iz čuvene La Masije, uz Mesija, Ćavija, Pujola, Pikea i Busketsa

2354 pregleda0 komentar(a)
Inijesta

Andres Inijesta, legenda Barselone, kaže da katalonski klub nikada neće imati generaciju kakva je bila njegova, ali i da vjeruje da će neki novi tim ponoviti takve uspjehe.

Inijesta je bio jedan od simbola Barsine dominacije španskom i evropskom scenom, jedan od igrača koji su izašli iz čuvene La Masije, uz Mesija, Ćavija, Pujola, Pikea i Busketsa.

Ti momci su za deset godina - od 2005. do 2015. - osvojili četiri Lige šampiona, u tom periodu uzeli sedam titula u Španiji, igrajući fudbal kakav do tada nije viđen.

"Takva generacija se nikada više neće stvoriti, ali to ne znači da Barselona neće biti tako jako. Mi smo bili momci iz Barsine škole, nevjerovatno je da se tako skupimo... Odlazili smo jedan po jedan, to je proces... Barselona sada ima drugačiji sastav, ali i dalje ima top igrače", kazao je Inijesta.

Inijesta (35) provodi u Japanu završni dio blistave karijere, član je Visel Kobea.

"Trenutno razmišljam kako da produžim karijeru, jer uživam u fudbalu. Imam ugovor do 2021, motivisan sam, želim da igram...A jednog dana - normalno da želim da se vratim u Barsu. Ne znam u kojoj ulozi, ali volio bih".