Budućnost i „lavovi” čekaju odluke EHF-a

Evropska rukometna federacija (EHF) u petak će na video sjednici Izvršnog komiteta odlučiti po kojoj formuli će se odigrati takmičenja u njenoj ingerenciji. U našem fokusu Liga šampiona za rukometašice i baraž za Svjetsko prvenstvo

996 pregleda0 komentar(a)
Barbara Lazović na utakmici sa Đerom, Foto: Savo Prelević

Dva dana nakon što su saznale da su „oslobođene” obaveza u Prvoj ligi Crne Gore, rukometašice Budućnosti će dobiti vijesti iz Beča da li je za njih sezona završena.

Naime, Evropska rukometna federacija (EHF) u petak će na video sjednici Izvršnog komiteta odlučiti po kojoj formuli će se odigrati takmičenja u njenoj ingerenciji.

Fajnl-for Lige šampiona za rukometašice je još ranije pomjeren sa 9. i 10. maja na 5. i 6. septembar.

U igri je nekoliko scenarija, a moguće je da će EHF odlučiti da se odigra samo završni turnir elitnog klupskog takmičenja u obje konkurencije.

U tom slučaju bi Budućnost „izvisila”, jer bi u Budimpeštu išle četiri najbolje ekipe glavne faze: Đer, Mec, Brest i Esbjerg.

Krajem juna i početkom jula je trebalo da se igra baraž za Svjetsko prvenstvo u Egiptu, u kojem će rukometaši Crne Gore igrati sa Češkom.

Izvjesno je da ti mečevi ne mogu da se odigraju tada, već da se pomjere za oktobar.

Najgora varijanta bi bila ona koju je predložio Rukometni savez Francuske - da se baraž ne igra, već da u Egipat ide 14 najboljih ekipa sa januarskog EHF Eura.

„Lavovi” su na tom šampionatu zauzeli 18. mjesto.