Studenti francuskog pomažu đacima

“Slanjem poruke sa konkretnim zahtjevom na jaimelefrancaisjaimelefrancais@gmail.com, osnovci i srednjoškolci dobijaju kontakt ‘dežurnog’ studenta sa kojim dogovaraju modalitete saradnje u skladu sa potrebama, kao što je razmjena pisanih dokumenata ili usmena komunikacija preko vajbera ili skajpa”, objašnjava prof. dr Jasne Tatar Anđelić

599 pregleda0 komentar(a)
Komunikacija preko Vajbera ili Skajpa, Foto: Privatna arhiva

Studenti francuskog jezika i književnosti sa Filološkog fakulteta iz Nikšića odlučili su da doprinesu nastavi “Uči doma”, pa su kreirali elektronsku adresu za pomoć osnovcima i srednjoškolcima u rješavanju zadataka i nedoumica iz francuskog jezika dok traje period učenja kod kuće.

Prema riječima prof. dr Jasne Tatar Anđelić, sa Filološkog fakulteta, akcija je počela sredinom aprila i već su stigli prvi učenički zahtjevi.

“Slanjem poruke sa konkretnim zahtjevom na jaimelefrancaisjaimelefrancais@gmail.com, osnovci i srednjoškolci dobijaju kontakt ‘dežurnog’ studenta sa kojim dogovaraju modalitete saradnje u skladu sa potrebama, kao što je razmjena pisanih dokumenata ili usmena komunikacija preko vajbera ili skajpa”, objašnjava ona.

U aktivnosti učestvuju studenti specijalističkih studija Tamara Aleksić, Dragana Kelava, Tamara Dabović, Marijana Pejović, Luka Sitarica, Jelena Despotović, Anja Dragaš, Sandra Radosavović i Andrea Peruničić.