Sve više zemalja se vraća fudbalu: Poljaci kreću 29. maja?

"Imamo dobro definisan plan nastavka takmičenja u prvoj fudbalskoj ligi krajem maja", rekao je poljski premijer Mateuš Moravecki

675 pregleda0 komentar(a)
Marko Vešović u dresu Legije

Poljska Ekstraklasa, elitno fudbalsko takmičenje u toj zemlji, ponovo će krenuti 29. maja, objavili su mediji u Varšavi.

"Imamo dobro definisan plan nastavka takmičenja u prvoj fudbalskoj ligi krajem maja", rekao je poljski premijer Mateuš Moravecki, uz upozorenje da se datum može promijeniti jer je situacija i dalje nepredvidiva, uprkos poboljšanju.

"To je sjajna vijest. Imamo šansu ne samo da nastavimo, već i da završimo igru," naglasio je predsjednik poljske Ekstraklase Marsin Animucki.

Trenutno su igrači, stručni štabovi i ostale osobe, po 50 iz svakog kluba, u izolaciji. Početkom maja sve će ove grupe proći koronavirusne testove i moći će da započnu s treninzima u malim grupama.

Sedam dana kasnije treneri će imati na raspolaganju sve igrače. Prema rasporedu, 27. i 28. maja svi će proći daljnja ljekarska ispitivanja, a u petak 29. maja trebale bi da se igraju prve utakmice. Kraj sezone planiran je za 19. jul.

Trenutno na tabeli vodi varšavska Legia sa 51 bodom, ispred Pjast Gljivica sa 43 boda, dok Kracovja, Slask Vrocłav i Lech Poznan imaju po 42.

Dres vodeće Legije nosi crnogorski reprezentativac Marko Vešović.

Sve više zemalja time najavljuje povratak, nakon "zamrzavanja" sezona - južnokorejska K liga startovaće 9. maja, Turci su kao datum novog početka označili 12. jun...