Crna Gora domaćin Evropskog prvenstva za kadetkinje 2021. godine

Prvenstvo će biti održano narednog ljeta u Podgorici, a trener generacije igračica rođenih 2004. godine i mlađih je Ivan Terzić

424 pregleda0 komentar(a)
RSCG

Crna Gora biće domaćin Evropskog prvenstva 2021. godine za igračice do 17 godina, odlučio je Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) koji je razmatrao aplikacije i odredio domaćine prvenstava za mlađe kategorije.

"To je novo priznanje za Rukometni savez Crne Gore i potvrda povjerenja koje EHF ima u organizacione sposobnosti našeg Saveza, koji je u periodu nakon obnove nezavisnosti naše države, bio domaćin više međunarodnih takmičenja u mlađim kategorijama", navodi RSCG.

Prvenstvo će biti održano narednog ljeta u Podgorici, a trener generacije igračica rođenih 2004. godine i mlađih je Ivan Terzić.

Rukometni savez Crne Gore će naredne godine biti i domaćin Evropskog prvenstva B divizije za kadete, koje je odgođeno za januar 2021. (prvobitni termin je bio avgust ove godine), zbog pandemije koronavirusa u svijetu.

Navedena dva takmičenja u narednoj godini biće sjajna uvertira za najveći rukometni događaj organizovan u našoj državi – Evropsko prvenstvo za rukometašice koje je na programu 2022. godine, a čiji domaćini su još Slovenija i Sjeverna Makedonija.