Predsjednik opštine za Boje jutra: Kolašin posebnu pažnju posvećuje razvoju poljoprivrede

„Poljoprivreda predstavlja oblast kojoj mi posvećujemo posebnu pažnju, a turistička privreda predstavlja posebnu priliku za razvoj ovog kraja“, ističe predsjednik opštine Kolašin, Milosav Bulatović.

1706 pregleda1 komentar(a)
Milosav Bulatović, Foto: AP
01.05.2020. 09:43h

Predsjednik opštine Kolašin, Milosav Bulatović, za Boje jutra je govorio o stanju u ovom gradu i mjerama pomoći razvoja i oporavka poljoprivrede.

„Kolašin do sada nije zabilježio nijedan slučaj koronavirusa i zbog toga se moram zahvaliti građanima i svim službama koje su naporno radile na obavljanju svojih dužnosti, a posebno zaposlednima u Domu zdravlja“, saopštio je Bulatović.

Kako je kazao, za slučaj da se pojave prvi zaraženi, pripremljeni su uslovi za zbrinjavanje pacijenata i određena je kovid ambulanta.

„Poljoprivreda predstavlja oblast kojoj mi posvećujemo posebnu pažnju, a turistička privreda predstavlja posebnu priliku za razvoj ovog kraja“, ističe.

Kako je dodao, trenutna uprava grada je preuzela raniji dug od osam miliona eura, ali je kroz prethodne godine povećan budžet, pa su tako uložena sredstva u razvoj mehanizacije i pružanje pomoći poljoprivrednicima.

„Radimo i na uređenju puteva, a ovih dana smo angažovali mehanizaciju na čišćenju prilaznih putevima ka okolnim katunima“, kazao je Bulatović.

On ističe da je opština Kolašin uputila set prijedloga mjera za pomoć poljoprivrednicima, od kojih izdvaja prijedlog za odlaganje plaćanja poreza na nepokretnost, a dodaje i da opština radi na promociji i pomoći u razvoju ženskog preduzetništva.